Tel.: (+34) 93 412 76 00

Acció reivindicativa al Gòtic en suport del veïnat de n’Arai, 3

Aquest dissabte 23 de novembre a les 12:00 hores les veïnes de n’Arai 3 tornen a la càrrega amb un taller de pancartes i un vermut a la plaça George Orwell.

El passat mes de març van fer públic el seu cas en roda de premsa. Víctimes d’una subhasta per part del Govern de Catalunya i d’un litigi judicial, la seva situació és molt precària, renovant contractes mes a més, en alguns casos.
El seu cas és una història llarga. El 2009, la Generalitat va heredar abintestadament el seu edifici i va decidir subhastar-lo el 2015. Des de llavors la propietat de la finca està en litigi judicial, i tot sembla indicar que es resoldrà en favor de la Fundació Hospital Clínic.
Mentrestant, la finca està en condicions ruïnoses sense que ningú hi faci res i les veïnes (més de 20), estan en situació de vulnerabilitat contractual. En alguns casos, amb pròrrogues del lloguer que es renoven mes a mes. No reben cap resposta i no saben què passarà amb els seus contractes.

Després d’explicar la situació en roda de premsa, al març, vam aconseguir una reunió trilateral entre el Govern de Catalunya, la Fundació Clínic i l’Ajuntament de Barcelona.
Finalment, el Govern de Catalunya no es va presentar a la reunió, tirant pilotes fora i passant tota la responsabilitat a la Fundació Clínic.

A la reunió, on van assistir dues responsables de la Fundació, l’aleshores regidora Gala Pin i l’actual regidor Jordi Rabassa Massons, la Fundació es va comprometre a donar respostes després de l’estiu i a valorar la situació de les veïnes.
L’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a actuar de mediador. Des de llavors no hi ha hagut resposta. Segons la Fundació i el Govern de Catalunya, la resolució del litigi fa temps que és imminent.

Tot i així, ningú ha donat resposta a les demandes de les veïnes:

– Renovació de contractes a preus socials.
– Millora urgent de les condicions de la finca.

La situació dels llogaters/es cada cop és més precària. S’acaben els contractes, es prorroguen, i la sensació d’abandonament és enorme.
Què farà la Fundació Clínic? Una fundació que treballa en salut mental hauria de ser molt conscient que especular afecta la salut de les veïnes.


Favb.cat