Tel.: (+34) 93 412 76 00

Comunicat dels familiars de la gent gran ingressada a la residència Mossèn Vidal i Aunós

A la residència Mossèn Vidal i Aunós no funciona l’aire condicionat i la gent gran que hi està ingressada pateix unes temperatures infernals agreujades encara més per l’onada de calor patida des del 24 de juny. La Generalitat incompleix a la residència les recomanacions que fa a la ciutadania per afrontar amb seguretat les altes temperatures.

L’empresa gestora ha llogat aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no els pot utilitzar ja que salta la instal·lació elèctrica, en un estat precari com totes les instal·lacions de l’edifici per l’absoluta falta d’inversió per part de la Generalitat.

A última hora del dissabte 29 de juny el problema estava aparentment resolt, però el diumenge tornava a funcionar a mig gas i no arribava a les plantes tercera i quarta. El dilluns 1 de juliol al matí funcionava fins a la tercera planta, però a la tarda va deixar de funcionar arreu.

Exigim que s’instal·li ja un nou aparell d’aire condicionat, que sigui adequat a l’estructura de l’edifici de forma que en totes les plantes hi hagi la mateixa temperatura. La gent gran no pot continuar suportant unes temperatures d’infart que afecten greument la seva salut. El que està passat aquests dies a la residència és maltractament.

El 2018 la residència va estar 13 hores sense llum, però no sembla que s’hagi efectuat cap actuació per resoldre el mal estat de la instal·lació. Com a prova, el fet que no s’hagin pogut utilitzar els aparells de refrigeració ni els ventiladors. Per això, exigim la immediata revisió i renovació de la instal·lació elèctrica per impedir nous incidents i garantir la seguretat dels usuaris i usuàries.

La resta d’instal·lacions es troben en un estat similar, per exemple les canonades. Això està provocant fuites d’aigua i humitats que han inutilitzat alguns banys de les habitacions. També hi ha problemes a la bugaderia i amb el funcionament del mecanisme dels llits articulats per començar. Per tant, exigim que es revisin i renovin totes les instal·lacions de l’edifici.

Barcelona, 1 de juliol de 2019


Favb.cat