Tel.: (+34) 93 412 76 00

Concentració contra les violències masclistes i els feminicidis

Com cada tercer dilluns de mes, el 17 de juny a les 20h a la plaça Sant Jaume, tindrà lloc la concentració contra les violències masclistes i els feminicidis que convoca la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Aquest mes, comptarem també amb la coorganització de Fundació Surt i Dones de Blanc.

Aquesta no és una concentració més. Malauradament, hem de lamentar ja més de mil víctimes d’assassinats masclistes reconegudes des de l’aprovació de la Llei Integral contra les Violències de Gènere, que són moltíssimes més si comptem totes les tipologies de feminicidis no recollides a la llei, començant per l’assassinat de dones per motius de gènere per part d’homes que no són parella o ex parella de les víctimes.

És per això, que cridem a entitats, voluntàries i activistes contra les violències masclistes a assistir a la concentració, que comptarà amb la lectura d’un comunicat per part de la Fundació Surt, acompanyada d’una actuació de teatre de l’oprimit a càrrec de la xarxa de mentores de la Fundació, una xarxa de suport mutu i empoderament entre dones supervivents de la violència masclista.

Seguidament, el grup d’expressió corporal Dones de blanc, vinculat a la Plataforma, llegirà el comunicat de la concentració i realitzarà una actuació de dansa i un homenatge a les víctimes de feminicidi d’aquest mes, i a les supervivents de violència masclista.


Favb.cat