Tel.: (+34) 93 412 76 00

Contra el racisme, el Poblenou es tanca!

Poblenou Refugi juntament amb la xarxa de suport als assentaments Apropem-nos, l’AV del Poblenou, la Taula Eix Pere IV, l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i altres entitats socials i religioses del barri, volem manifestar el nostre suport a la Tancada contra el Racisme i pels Drets de Migrants i Refugiades que es va iniciar de manera indefinida a Barcelona el passat 21 d’abril de 2018.

Des de fa anys el Poblenou ha estat molt sensible al tema dels immigrants, lluitant pels seus drets i solidaritzant-se amb les seves necessitats. Recordem la tancada de persones migrades a l’església del Sagrat Cor al 2001, la lluita contra els desallotjaments de les naus del carrer Puigcerdà i Pere IV, la tancada a l’església de Bernat Calbó el 2012, així com d’altres lluites on el suport del barri va ser actiu i valent.

Però malauradament la situació no ha millorat en gran manera, a banda d’alguna mesura d’àmbit municipal. Ens manifestem, doncs, en contra de les polítiques restrictives existents a l’Estat espanyol en matèria d’immigració, asil i refugi, i donem suport a les lluites de diversos col·lectius per aconseguir un tracte institucional digne i igualitari en tots els àmbits de la vida.

És per això que, fent nostres les reivindicacions i demandes justes de les companyes i companys migrants i refugiades, i seguint els valors solidaris del nostre barri, donem suport a l’extensió territorial de la tancada que tindrà lloc a partir del dilluns 14 de maig a les 20:00 hores a l’església del Sagrat Cor, convocant una concentració ciutadana per tal de fer un acompanyament i donar visibilitat al conflicte.

Si volem avançar cap a una societat acollidora, oberta, lliure i respectuosa, des del teixit associatiu i el moviment veïnal hem de seguir treballant per canviar un sistema racista, capitalista i patriarcal que maltracta les persones i en el qual no ens sentim identificades.

Ho farem juntes, perquè les persones tancades són les nostres veïnes i veïns, estem al seu costat i els recolzem de manera col·lectiva. Esperem el suport de totes les entitats compromeses del barri contra el racisme institucional i us convidem a adherir-vos al manifest.

Així mateix, esperem que durant aquests dies es vagin adherint a la tancada del Poblenou la resta d’entitats i col·lectius del barri.

Us esperem a tots i totes a la concentració el dilluns 14 de maig a les 20:00 hores davant de l’església del Sagrat Cor (Carrer Pere IV, 398).

Qualsevol tipus de suport, així com aliments, llençols i mantes seran benvinguts.


Favb.cat