Tel.: (+34) 93 412 76 00

El Fòrum veïnal sobre convivència i seguretat reivindica els barris com a espais de cohesió social

Una vintena d’associacions veïnals van participar el passat mes de desembre en el Fòrum Veïnal Convivència i Seguretat organitzat per la Favb al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Després de tants mesos amb el focus mediàtic posat en els problemes relacionats amb la seguretat de Barcelona, la trobada tenia com a objectiu trobar un espai de reflexió col·lectiva perquè les AV poguessin expressar les seves preocupació, valoracions i lliçons apreses.

El fòrum ha estat una expressió de la diversitat d’aproximacions del moviment veïnal als problemes de seguretat i ha servit també per cercar confluències, sent la més important la reflexió comuna del reconeixement dels barris com a espais de cohesió social davant les conseqüències d’una societat cada vegada més desestructurada.

El debat s’ha vehiculat a través d’una dotzena de ponències elaborades per les AV de la Barceloneta, Ciutat Meridiana, Besòs, Raval, Prosperitat, Sants, Maresme, Sant Antoni, Esquerra de l’Eixample, Sant Martí, Gòtic i Poblenou. Les trobareu en el document adjunt.

A destacar també les aportacions fetes dels tres experts convidats: Vicens Valentí, professor del Màster Universitari Ciutat i Urbanisme de la UOC; José Mansilla, antropòleg membre de l’Observatori del Conflicte Urbà; i de Francesc Guillén, professor de la UAB i de la UOC, i expert en criminologia.

El fòrum veïnal es va cloure amb una intervenció de la presidenta de la Favb, Ana Menéndez, que va convidar a continuar el camí començat a través de la posada en marxa d’una comissió de Convivència i Seguretat de la Favb


Favb.cat