Tel.: (+34) 93 412 76 00

Exposició ‘Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i les Corts’

Aquest dijous 20 d’abril a les 19 hores s’inaugura a la sala polivalent Anselm Cartañà de la seu del Districte Sants-Montjuïc l’exposició Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i les Corts. Aquesta exposició, que té un caràcter itinerant, s’emmarca dins el programa que la Comissió ciutadana per a la recuperació de la memòria dels barris de barraques de Barcelona ha anat desenvolupant des de 2011 amb tot un seguit d’accions, fonamentalment la col·locació de plaques commemoratives als punts on havien estat ubicats el nuclis de barraques més importants en homenatge als seus veïns.

L’exposició que ara es presenta enllaça amb la commemoració del 50 aniversari de la creació de polígons d’habitatges o unitats veïnals d’absorció (UVA), de Sant Cosme i Sant Damià del Prat, el de Camps Blancs a Sant Boi i Pomar a Badalona, on van anar a residir molts dels veïns que havien viscut a Montjuïc, Sants i les Corts.

Juntament amb la Comissió han treballat en el disseny i la producció, el Centre d’Estudis de Montjuïc i l’Arxiu del Districte Sants-Montjuïc, amb la col·laboració del Grup de Treball de Memòria Històrica de Districte Sants-Montjuïc.

Per la preparació de la mostra i de les activitats que es faran en el seu decurs s’ha comptat amb la col·laboració desinteressada de molts veïns. Amb tot això s’han pogut programar taules rodones i passejades pels diferents indrets de Montjuïc, que permetran reconstruir l’escenografia i la vida a aquest barris informals. Un dels objectius principals és mostrar com els seus habitants es van saber organitzar per aconseguir una millora social i cultural, creant centres culturals-recreatius, agrupaments d’escoltisme i equips esportius.


Favb.cat