Tel.: (+34) 93 412 76 00

II Jornada REVO 2019. Ciutats i Pobles en Transició, construint futurs possibles

Ciutats en transició és el nom d’un moviment ciutadà d’escala mundial que persegueix transformar les comunitats i per fer-les resilients davant els problemes ambientals i climàtics derivats de l’actual model de consum i producció basat en l’explotació sense límits dels recursos naturals i dels combustibles fòssils.

L’objectiu de la jornada que se celebrarà el dissabte 26 de gener a la Sala Calàbria 66 és mostrar experiències que s’estan duent a terme en diferents comunitats, que ens acosten a l’objectiu d’aconseguir una societat més sostenible i saludable, que s’organitza per fer front al canvi climàtic i per aconseguir el màxim benestar amb el mínim malbaratament de recursos, que protegeix el seu entorn natural, perquè és conscient del seu valor per cobrir necessitats fonamentals com l’alimentació i l’oci. En resum, una comunitat més integrada en el seu entorn.

L’estructura de la jornada que començarà a les 9:00 hores i s’allargarà fins a les 16:00 hores consta d’una primera part teòrica en la qual s’exposen les causes i la necessitat de transitar cap a una societat sostenible i resilient als canvis que es preveuen en el futur. En aquest marc teòric es mostraran algunes experiències que s’estan desenvolupant en diferents pobles i ciutats que reforcen el protagonisme de la comunitat per aconseguir canvis de comportament, i per adreçar-nos cap a una economia lliure de carboni i compromesa amb els valors de cohesió i col·laboració, front l’individualisme i la mera competició.

La jornada acaba amb la realització d’un taller sobre la implantació de les energies renovables i de mesures d’estalvi energètic amb una visió pràctica, enfocada a facilitar la seva implantació en edificis comunitaris o aïllats.

La jornada, que compta amb el patrocini de l’AMB i la col·laboració de nombroses entitats, s’adreça a les persones amb interès en aconseguir comunitats amb un menor impacte ambiental i major cohesió social, i amb una gestió econòmicament i ambientalment més sostenible del seu entorn, barri o municipi, tot defensant comunitats més participatives i interessades en el bé comú.

Per consultar el programa i apuntar-vos, cliqueu aquí.


Favb.cat