Tel.: (+34) 93 412 76 00

Jornades ‘Diàlegs sobre Patrimoni’ de SOS-Monuments

L’Associació SOS-Monuments organitza les jornades ‘Diàlegs sobre Patrimoni’ aprofitant el seu vintè aniversari.

Les jornades es faran el divendres 3 i dissabte 4 de novembre a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i tenen com a objectiu analitzar els canvis del concepte de patriomoni. Cal inscripció prèvia i són gratuïtes.

Programa

Divendres 3 de novembre

Modera COAC

10:00 Presentació

10:30 “El Patrimoni més enllà de l’arquitectura. Nous conceptes de patrimoni. Patrimoni immaterial” Juan Miguel Muñoz Corbalán, Historiador de l’art i professor de la Facultat de Geografia i Història de la UB. Montserrat Julià Torner, Llicenciada en Història de l’Art , directora de biblioteca i professora del Màster de Restauració de Monuments de la UPC.

11:15 Debat

11:15 Pausa, café

11:45 “La trama urbana, la parcel·lació, vehicle per la valoració del patrimoni i patrimoni en sí mateix” Horacio Capel Sáez, Geògraf i Professor Emèrit de la UB, Doctor Honoris Causa UBA, UNC, UNSJ, Argentina. Joan Tort Donana, Doctor en Geografia i professor de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

12:30 Debat

12:45 “Usos i funcions socials del patrimoni cultural” Mercé Tatjer Mir, Geògrafa i professora de la Facultat de Pedagogia de la UB. Itziar González Virós, Arquitecte i urbanista.

13:30 Debat

DIA 3. Tarda

Modera Fernando Ramos

16:00 “Evolució de les polítiques respecte al patrimoni i el seu control” Xavier García Pujades, Escriptor i periodista. Marina Miquel i Vives, Llicenciada en Història, cap de l’Àrea de Gestió de Monuments, Generalitat de Catalunya.

16:45 Debat

17:00 “Noves formes de difusió del patrimoni. La sobreexplotació i explicació del monument” Enric Viñas Manuel, Arquitecte i professor del Màster de Restauració de Monuments de la UPC. Ricardo Mar Medina, Doctor arquitecte i professor del Departament d’Història i Història del Art de la URV.

17:45 Debat

Dissabte 4 de novembre

Modera Teresa Navas

10:00 “Criteris de restauració i revonstrucció” Joan Fuguet Sans, Historiador i professor de l’Escola Superior de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya. Anna Ramos, Arquitecte, Gerent de la Fundación Mies Van der Rohe.

10:45 Debat

11:00 Pausa, café

11:30 “Patrimoni i turisme” Juan-Ramon Gonzàlez Pérez, Arqueòleg i Cap del Servei d’Arqueologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Carme Miró i Alaix, Arqueòloga i Responsable Pla Barcino, Servei d’Arqueologia ICUB.

12:15 Debat

12:30 “La lluita continua: La Model” Salvador Tarrragó Cid, Doctor arquitecte i Ex- Director del Màster de Restauració de Monuments de la UPC. Gabriel Gómez i Plana, President de l’Associació Cultural Helios Gómez.

13:15 Debat

13:30 La Cloenda. Ricardo Vergara Franceschi, Arquitecte, Màster en Restauració de Monuments de la UPC, president de SOS Monuments. Salvador Tarragó Cid, Doctor arquitecte i Ex- Director del Màster de Restauració de Monuments de la UPC.

Preu: gratuït.

Inscripcions prèvies dialegspatrimoni.sos@gmail.com


Favb.cat