Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Coordinadora d’AV de l’Eixample reclama un Pla d’Usos per evitar el monocultiu comercial al districte

Les cinc associacions veïnals que conformen la Coordinadora Veïnal de l’Eixample i la Favb han enviat una carta a les regidores del PSC Laia Bonet i Montserrat Ballarín en què reclamen que el seu grup municipal doni suport al Pla d’Usos de l’Eixample que s’ha d’aprovar el plenari municipal de divendres que ve. També demanen que es mantingui la regulació ja aprovada en zones tensionades com el barri de Sant Antoni i l’entorn del carrer Girona, abans que la moratòria per a la concessió de noves llicències d’activitats als baixos caduqui al març.

En una carta adreçada personalment a les dues regidores, les AV Fort Pienc, AV Sagrada Família, AV Sant Antoni, AV Esquerra de l’Eixample, AV Dreta de l’Eixample i la Favb asseguren veure “amb molta preocupació” com el grup socialista s’ha desmarcat d’un “acord de mínims” que té per objectiu regular la concessió de llicències d’activitats per evitar el monocultiu comercial al considerar que es frena l’activitat econòmica. “A l’Eixample ja arribem tard en molts casos, i és imprescindible regular més estrictament la concessió de llicències d’activitats per evitar els “monocultius” que es va estenent com a una taca d’oli, amb els problemes que això crea al veïnat i al propi comerç de proximitat, que no pot competir”, expliquen.

Les entitats veïnals defensen que és precisament aquesta eina de control la que garanteix que l’activitat econòmica d’aquests barris es desenvolupi de forma equilibrada. “No hem après suficientment del que passa si no es regula, amb exemples com el del carrer d’Enric Granados, que ja s’estén per Aribau i altres? Atenció, perquè amb els nous Eixos Verds s’afectaran els seus entorns, no només els carrers estrictes. Amb 3.300 bars i restaurants, no creieu que s’ha de limitar el creixement, orientant-lo exclusivament cap els pocs carrers encara no saturats?”, remarquen.

La carta la firmen Trini Capdevila (Coordinadora AV de l’Eixample), Quim Mallen (AV Fort Pienc), Joan Itxsaso (AV Sagrada Família), Pep Sala (AV Sant Antoni), Joan Vey (AV Esquerra de l’Eixample), Jaume Artigues (AV Dreta de l’Eixample) i Ana Menéndez (Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona).


Favb.cat