Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb reclama a Colau més esforços per controlar els pisos d’ús turístic

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, més esforços per controlar els habitatges d’ús turístic amb reforç de la inspecció i li ha demanat que es reguli la retirada de llicència en cas d’acumulació de sancions. També li ha traslladat el neguit pel perjudici que pot comportar segons com s’apliqui el nou reglament de turisme de la Generalitat en relació als pisos compartits. El futur decret del govern català, actualment en exposició pública, incorpora entre les noves modalitats d’allotjament turístic la d’habitatge d’ús turístic cedit per habitacions a terceres persones a canvi d’una contraprestació econòmica. En aquest sentit, la FAVB considera que després del parèntesi obert arran dels atemptats terroristes del passat 17 d’agost, cal entomar el debat sobre el model de turisme de Barcelona amb més energia.

Aquest va ser un dels temes que es van tractar a la reunió que la FAVB va mantenir amb l’alcaldessa Ada Colau i els regidors Gala Pin i Josep Maria Montaner el 18 de setembre passat, i s’emmarca en el compromís de mantenir trobades periòdiques per fer un seguiment de les problemàtiques més urgents de la ciutat. Fins ara se n’han celebrat tres.

Respecte als conflictes al voltant de l’accés a l’habitatge, dins la situació d’emergència habitacional que viu la ciutat, es va reclamar la finalització del cens de pisos buits, així com la vigència del Conveni de la Cooperativa de la nostra entitat per a la construcció d’habitatge social.

A la reunió de dilluns passat també es van analitzar altres temes relacionats amb com s’aborden la problemàtica dels narcopisos, la necessitat d’establir criteris clars per les polítiques de municipalització de serveis públics, més transparència i comunicació sobre la gestió de les residències de gent gran i es va fer una primera valoració de l’estat del Pla de barris. Es va sol·licitar acordar una nova reunió monogràfica sobre el tema. Sobre la nova ordenança de regulació de terrasses, la FAVB va mostrar els seus temors que la normativa municipal suposi un augment de la privatització de l’espai públic, un agreujament dels conflictes i una pèrdua de garanties en el respecte a la llei d’accessibilitat.


Favb.cat