Tel.: (+34) 93 412 76 00

Marxa pel clima

Ja arriba la MARXA PEL CLIMA; ens ajudeu a difondre-ho per les vostres xarxes i contactes? Aquest dissabte 10 de novembre a les 12h ens trobem a Arc de Triomf per posar al centre del debat polític la crisi climàtica. Encara que costi d’admetre, ens trobem immersos en una emergència climàtica. Segons l’últim informe de l’IPCC només tenim 12 anys per aturar el desastre climàtic. Davant la ineficaç gestió global d’aquesta gran crisi, necessitem una reacció local que estigui a l’alçada del problema. Les ciutats, malgrat ocupar menys del 2% de la superfície de la Terra, consumeixen el 67% de l’energia mundial i són responsables de més del 70% d’emissions.

Reivindiquem 94 mesures per reduir les emissions i exercir una sobirània real a l’àrea metropolitana de Barcelona.
Les pots consultar aquí: http://marxapelclima.org/decaleg/

Prendre’s seriosament les dades de l’IPCC implica exercir un realisme radical que ja no podem posposar. Cal accelerar i intensificar les accions que ja estan en marxa per superar les societats fòssils. Avui sabem que encara no estem condemnades al desastre ni a falses solucions neocolonials com les plantacions en règim de monoconreu, el gas natural o les perilloses propostes de la geoingenieria. Tenim alternatives reals, diverses, solidaries, descentralitzades i viables, i potser la prova més contundent és que encara avui el 80% de la humanitat segueix alimentant-se amb pràctiques d’agricultura i pesca de baixes emissions.

Més de 130 organitzacions ja s’han adherit a la Marxa Pel Clima. Ens repartirem en 5 blocs: afectats, generacions futures, solucions, responsables i totes. Escull el bloc que més et representi i vine! Serà una Marxa festiva alhora que reivindicativa, amb música i espais per a nens i nenes.
Al blog trobaràs més informació i com sumar-t’hi. Fins dissabte!


Favb.cat