Tel.: (+34) 93 412 76 00

Primera Convenció per un país lliure d’amiant: el 26 de novembre, a l’Auditori de Sant Martí

El col·lectiu de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant i la Favb organitzen la primera Convenció contra l’amiant i les seves conseqüències. L’erradicació d’aquest element, considerat cancerigen de primer grau i que està present en tot el territori, requereix la implicació de múltiples sectors: Administració, professionals i especialistes, ciutadania i moviments veïnals. Sense aquesta voluntat conjunta, no serà possible que en deu anys -sis en els espais de concurrència pública- s’hagi retirat tot l’amiant, tal com indiquen les directrius europees.

Aquesta convenció ha de servir de punt de trobada i d’inflexió per mobilitzar tots els sectors implicats. Comptarà amb la presència de doctores i investigadores de la comunitat mèdica, experts en el tractament del MCA i advocats que debatran sobre el marc jurídic del qual caldrà dotar-se. També estaran presents els moviments socials, que són els testimonis de les conseqüències mortals de l’amiant.

Per garantir el màxim nivell i la riquesa en el debat, s’ha previst la presència de ponents d’altres països. En les pròximes setmanes se’n concretaran els noms.

L’objectiu de la convenció és incidir en l’Administració i els diversos estaments de la societat perquè assumeixin amb determinació l’erradicació total de l’amiant.

La convenció conclourà amb la lectura d’un manifest que marcarà els reptes a superar, com ara la necessitat immediata de tenir un cens correcte de l’amiant, dotar-se d’unes infraestructures dimensionades per acollir de manera adequada els residus dels més de 4,2 milions de tones d’amiant que es calcula que hi ha a Catalunya, i aprovar sense demora el Pla Nacional per l’Erradicació de l’Amiant amb la corresponent partida econòmica.

Per un país lliure d’amiant!

Convocatòria:
26 de novembre de 2022, de 9.30 h a 13.30 h
Auditori de Sant Martí (plaça Angeleta Ferrer, 2, Barcelona)

Organitza:
Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb)
Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant

aamiant

Favb.cat