Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Barris en lluita contra l’amiant

CONVOCA: FAVB i Jubilats de Macosa-Alstom afectats per l’amiant
DIA I HORA: dijous 12 de desembre a les 11:00 hores
LLOC: Obradors,10

Degut a la creixent preocupació dels nostres barris pels efectes de la presència de l’amiant, la FAVB i Jubilats de Macosa-Alstom, afectats per l’amiant convoquem una roda de premsa per donar a conèixer aquestes dinàmiques socials.

L’enorme repte d’erradicació d’aquest material cancerigen, en el marc de les directrius europees, ha de comportar una implicació de les nostres administracions, que fins ara no han estat a l’alçada. En aquest sentit, hem adreçat les nostres peticions al President de la Generalitat i a l’Alcaldessa de Barcelona en les cartes Per una Catalunya sense amiant i Barcelona, ciutat sense amiant.

Aquestes cartes han estat signades per 89 associacions veïnals i ho han fet de manera proactiva, és a dir, que han pres la decisió de signar després d’haver assumit de manera ben conscient el contingut d’aquests escrits. Poques vegades a la nostra ciutat tantes associacions de veïns i veïnes s’havien posat d’acord a subscriure una mateixa posició. Més enllà del moviment veïnal, hem rebut el suport d’altres entitats professionals, cíviques i sindicals, que també han subscrit les cartes.

El gran suport a aquestes peticions posa de manifest la dinamització social que hi ha entre els ciutadans respecte a l’amiant, en un procés que la Comissió de Medi ambient de la FAVB i el col·lectiu de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant, van iniciar organitzant les Jornades sobre contaminacions ocultades el passat més d’abril i el Taller sobre l’amiant d’aquest octubre.

Cal informar i formar al màxim la ciutadania sobre aquest cancerigen i el risc potencial existent provocat per la presència d’amiant en el geoentorn immediat. Malauradament, sabem per experiència que per accelerar les mesures requerides caldrà la pressió ciutadana.

En la roda de premsa lliurarem els documents amb el llistat de tots els signants.

També donarem compte dels conflictes oberts i les diverses dinàmiques engegades a Barcelona en la lluita contra l’amiant.

Els barris s’estan organitzant: L’amiant mata i els barris volen viure!


Favb.cat