Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa de la plataforma veïnal Habitem les Drassanes

Dia: Dimarts 14 de desembre
Hora: 11:00 hores
Lloc: Solars de les Drassanes, entre el Portal de Santa Madrona i els carrers Cid i Perecamps

La plataforma veïnal Habitem les Drassanes convoca a una roda de premsa el dimarts 14 de desembre a les 11:00 hores als solars de les Drassanes per explicar les darreres novetats en l’accidentada història urbanística dels terrenys entre el Portal de Santa Madrona i els carrers Peracamps i Cid. Aquestes revelacions qüestionen profundament l’acció dels serveis tècnics i jurídics municipals, invaliden la possibilitat de concedir aquesta llicència i donen a l’Ajuntament l’oportunitat de recuperar l’habitatge social previst al planejament, que al llarg dels anys ha anat minvant fins a la desaparició total.

En el procés d’al·legació a l’informe previ a la concessió de la llicència, la plataforma ha esbrinat que el text refós del juliol de 2003 que incorporava la modificació de planejament de març del mateix any, va ser aprovat i per tant és vàlid, però mai no va ser publicat al BOPB i en conseqüència no és vigent. En cas que l’Ajuntament gosi donar la llicència a la residència, Habitem les Drassanes no dubtarà en portar-la als tribunals per basar-se en un pla no vigent.

També caldria preguntar-se qui tenia interès en aquell moment en ometre una modificació que reduïa una planta a l’edificabilitat dels solars, quins interessos han mantingut aquest buit urbanístic silenciat durant 18 anys i si l’Ajuntament decidirà per fi recuperar l’habitatge social espoliat a l’historial urbanístic de la zona, ara que s’imposa la necessitat de redactar un nou planejament.


Favb.cat