Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: El projecte de l’Espai Barça, un nou ‘pelotazo’

La Coordinadora d’Associacions i Entitats de les Corts, la Coordinadora de Mejía Lequerica i la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (Favb) presenten en roda de premsa les al·legacions a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) dels terrenys del FC Barcelona a les Corts, per posar de manifest el baix interès públic que el projecte presenta al costat de l’alt interès d’aprofitament privat que representa per al club.

Un projecte que no dubta en incloure vials i zones verdes públiques ja existents per computar les zones verdes de la MPGM.

Un projecte que sota el pretexte de l’ampliació de l’equipament esportiu aprofita per col·locar 30.000 nous m2 d’oficines i hotel.

 Un projecte que estrangula eixos viaris fonamentals que garanteixen una mobilitat ja avui en dia molt conflictiva.

 Un projecte que aconsegueix guanyar 60.000 m2, l’equivalent de 600 pisos de 100 m2, en usos complementaris i compatibles que no generen cap aprofitament i, per tant, cap guany per a la ciutat.

 Un projecte que defineix molt pobrament una nova zona privada d’ús públic.

 Un projecte que regala a la ciutat unes noves zones verdes sobreres, amb cap interès urbà com a tals. 

I tot adobat amb un procés participatiu que ha estat mancat de temps i de transparència, indefinit en el calendari i que ara, des del veïnat de la ciutat, reclamem que s’entomi corregint les seves mancances greus.L’Espai Barça ha de ser un projecte compartit, la ciutat s’hi juga molt!


Favb.cat