Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Entitats ecologistes i veïnals reclamen el tancament de la incineradora de Sant Adrià

Dia i hora: Dimecres 25 de juliol, 11 hores
Lloc: Local de la FAVB (Obradors 10, baixos 08002 Barcelona)
Convoca: CEPA-EdC, Aire Net, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció Catalunya, Apquira, Coordinadora catalana contra la incineració, Greenpeace, CAPS, Xarxa per la sobirania energètica i FAVB, entre d’altres

Després de la difusió de la declaració Gat per llebre i de les respostes donades per les administracions (Ajuntament de Barcelona i AMB), volem que aquesta nova roda de premsa serveixi per donar arguments entorn la relació entre Barcelona Energia i la incineradora Tersa, així com per advertir sobre els perills de la incineració per a la salut de la població.

El moviment ecologista, veïnal i de salut presenta una proposta Per una transició energètica i ecològica, cap al Residu Zero a la ciutat de Barcelona. La presentem una vintena d’organitzacions, entre les quals figuren CEPA-EdC, la plataforma metropolitana veïnal Aire Net, Ecologistes de Catalunya, Ecologistes en Acció Catalunya, Apquira, la Coordinadora catalana contra la incineració, Greenpeace, CAPS, la Xarxa per la sobirania energètica, la FAVB i moltes altres. Demanem el tancament de la incineradora de Tersa i un pla de gestió de residus en el marc de la campanya Residu Zero = Incineració Zero.

Les entitats es reuniran amb l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB.
 Una vegada aconseguit que cap kWh negre procedent de la incineradora sigui comercialitzat a Barcelona, demanem la total separació entre Barcelona Energia i Tersa.


Favb.cat