Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Presentació de la mobilització ciutadana contra el CETA

Presentació de la mobilització ciutadana contra el CETA

Mobilització convocada a Barcelona en el marc del Dia Europeu d’accions descentralitzades contra el CETA

Dia i hora: Dijous 19 gener a les 11:30
Lloc: carrer dels Obradors, 8, Barcelona
Convoca: Campanya Catalunya No al TTIP

Portaveus de la Campanya Catalunya No al TTIP, que compta amb el suport de més de 400 entitats, moviments socials, sindicats i organitzacions polítiques de Catalunya, en coordinació amb la Federació D’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona – FAVB, de la Unió de Pagesos i la resta de sindicats, atendran els mitjans de comunicació per presentar la convocatòria de la mobilització que tindrà lloc a Catalunya i a les principals ciutats europees i de l’Estat Espanyol en el marc del Dia Europeu d’Accions Descentralitzades per exigir la suspensió del mal anomenat acord de lliure comerç i inversions, entre la Unió Europea i Canadà, conegut com CETA. Convocatòria i presentació de la Concentració que tindrà lloc el dissabte, 21 de gener 2017, a les 12h. davant l’Oficina de la UE a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90).

Les mobilitzacions convocades a tota Europa volen fer especial èmfasi en el CETA, per atemptar contra el dret a una vida digna, als drets socials i laborals. A més, aquest tractat és l’objecte de l’oposició pública i d’alguns sectors concrets econòmics i socials, com l’agrícola, petites i mitjanes empreses o associacions de jutges, que han denunciat la il·legalitat d’incloure tribunals privats per als inversors, com l’ICS. El calendari CETA és el següent: 14 de febrer, el Ple del Parlament Europeu votarà la seva ratificació.

En cas de resultar afirmativa, amplies seccions del CETA se aplicarien provisionalment, inclús abans que sigui votat pels parlaments dels estats membres de la UE. Previ a la votació del Ple, diverses comissions parlamentaries han d’expressar i votar la seva opinió. El proper 24 de gener la Comissió de Comerç Exterior-INTA haurà de fer-ho.

Per aquest motiu les Campanyes Europees hem estat intensificant la nostra pressió i contactes amb europarlamentaris/es i forces polítiques al Parlament Europeu dels nostres respectius territoris.

Més informació: Catalunya: http://www.noalttip.org/cadenahumana/ barcelona.no.ttip@gmail.com


Favb.cat