Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Proposta de les entitats socials al Pacte per Barcelona

Dijous 2 de juliol de 2020, 11 hores, al local de la Favb (carrer d’Obradors 10, Barcelona)
Convoca: Favb, CAB, Lafede.cat
Agrairem confirmació d’assistència pel control d’aforament, a: carrer@favb.cat

Durant les primeres reunions de la convocatòria del Pacte per Barcelona, el CAB, Lafede.cat i la Favb vam tenir la impressió que els sectors econòmics portaven uns objectius molt clars, amb la voluntat de restablir el sistema econòmic tal i com era abans de la pandèmia.

Així ho vam expressar en un comunicat el passat 12 de maig, i vam reclamar que s’obrís la participació a tots els actors socials i mediambientals de la ciutat.

En coherència amb aquesta reclamació, durant aquest temps hem endegat un procés de discussió col·lectiva amb la intenció d’el·laborar un ampli document que marca el nostre posicionament davant els reptes que planteja la difícil conjuntura actual. Un debat en què han participat més de vint entitats i federacions de segon i tercer grau de la ciutat.

Aquest document l’hem presentat al Pacte de Barcelona perquè estudiï l’aplicació d’unes mesures que considerem clau per sortir de la preocupant dinàmica creixent de desigualtat i vulnerabilitat d’amplis sectors socials i que dona l’esquena a la sostenibilitat de la nostra ciutat.

Aquest dijous 2 de juny a les 11 hores farem una roda de premsa al local de la Favb (carrer d’Obradors 6-10) per donar a conèixer aquest document i explicar les motivacions que ens han portat a redactar-lo.

Les línies a destacar són:

– La resposta a la crisi no pot ser la mateixa que l’anterior, ja que no va solucionar els problemes plantejats.
 
– No podem repetir l’error que en base a una recuperació de certs sectors econòmics augmentin les desigualtats socials, la precarietat en el treball i en conseqüència la vulnerabilitat de les persones i de les famílies.
 
– Cal impulsar les economies que valoren la permanència, l’arrelament en el territori, la cura pel medi ambient i els valors socials.
 
– Si volem una societat justa cal revertir la falta de recursos en habitatge social, sanitat i educació que s’han posat de manifest de forma clara durant aquesta crisi.
 
– És intolerable que aquestes desigualtats socials colpegin especialment els infants i les persones més grans.

Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)

Consell d’Associacions de Barcelona (CAB)

Lafede.cat

LIMITACIONS D’AFORAMENT
El local on farem la roda de premsa està adaptat a les mesures sanitàries actuals. No obstant, per temes d’aforament, agrairem confirmació d’assistència a: carrer@favb.cat


Favb.cat