Tel.: (+34) 93 412 76 00

Xerrada ‘El moviment veïnal a través dels llibres als barris de Sant Martí de Provençals, La Verneda i La Pau’

El dimarts 28 de novembre a les 18:00 hores, la Biblioteca de Sant Martí de Provençals ha organitzat la xerrada El moviment veïnal a través dels llibres als barris de Sant Martí de Provençals, La Verneda i La Pau.

L’acte, que es farà a la sala d’actes del Centre cívic Sant Martí, anirà a càrrec de José Ángel Borlán, professor i membre de la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí (SELAV). L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

Fa tot just un any la Biblioteca, en col·laboració amb els veïns i veïnes, entitats del barri i els arxius municipals de la ciutat, va organitzar l’exposició Jo hi era i vull ser-hi!: el moviment veïnal als nostres barris, amb fotografies, cartells i d’altres documents que mostraven la lluita del moviment veïnal als barris de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau.

Aquest cop, i com a continuació d’aquella exposició, la biblioteca ens proposa conèixer què ens diuen els llibres i els autors locals sobre la creació, el creixement i la transformació d’aquests barris. Una xerrada on es farà referència als seus orígens com a zona de conreus i masies, la seva posterior evolució cap a un entorn més industrial, que poc a poc es va anar substituint per habitatges, fins a convertir-se en uns barris-dormitoris sense equipaments ni serveis que es van poder humanitzar i millorar gràcies a la mobilització dels seus veïns i veïnes.


Favb.cat