Tel.: (+34) 93 412 76 00

Inici » Plataforma “Un Nou Clínic és possible, salvant el recinte de l’Escola Industrial”

Plataforma “Un Nou Clínic és possible, salvant el recinte de l’Escola Industrial”

Dono suport al manifest de la Plataforma “Un nou Clínic és possible, salvant el recinte de l’Escola Industrial”

Enllaç al manifest.

PLATAFORMA “UN NOU CLÍNIC ÉS POSSIBLE,
SALVANT EL RECINTE DE L’ESCOLA INDUSTRIAL”

La PLATAFORMA “UN NOU CLÍNIC ÉS POSSIBLE, SALVANT EL RECINTE DE L’ESCOLA INDUSTRIAL” neix com a proposta de la societat civil en defensa del valor de l’arquitectura, el patrimoni, l’espai públic i equipaments de la ciutat. Aquesta plataforma és un espai de reflexió que aglutina diferents entitats veïnals, associacions i altres plataformes i rep el suport tècnic del grup d’arquitectes de l’Eixample, impulsat des del d’Arquitectes COAC — SOS Monuments — Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial – Associacions de Veïnes i Veïns de l’Esquerra i de la Dreta de l’Eixample i la FAVB.  Amb aquesta iniciativa i juntament amb el veïnat del barri de l’Esquerra de l’Eixample i de la ciutat de Barcelona, volem reconsiderar l’actuació d’afegir nous edificis al conjunt HISTÒRICO-PATRIMONIAL de l’Escola Industrial, ocupant els espais lliures d’aquest recinte amb un nou ‘Campus de l’Hospital Clínic de Barcelona’, segons les informacions publicades a la premsa escrita.  La PLATAFORMA proposa que es faci un estudi de tots dos recintes, l’Hospital Clínic-Facultat Medicina i l’Escola Industrial, que permeti determinar aquelles opcions que respectin la seva identitat original. Alhora es considera imprescindible que l’Escola Industrial sigui qualificada com a BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional), com a referent emblemàtic de la modernitat industrial catalana amb més de 100 anys d’història. També es vol preservar un dels pocs espais lliures que queden a la trama Cerdà, garantint que tot el recinte segueixi obert al barri, i conservant les activitats docents, esportives i socials que actualment s’hi desenvolupen, així com la seva dinamització a nivell cultural.

Conscients de la gran necessitat que té l’Hospital Clínic i la ciutat de Barcelona de disposar d’un complex sanitari de referència, amb recerca lligada a la docència, creiem que cal dinamitzar un ESPAI DE TREBALL CONJUNT que permeti compartir una justificació de la dimensió i del programa que resolguin les necessitats del Nou Clínic, optimitzant la seva ubicació actual i l’espai de l’antiga caserna de Bombers. És per això que,

PROPOSEM

 • Fer difusió del valor patrimonial dels dos recintes i la seva importància en l’eix verd del carrer Rosselló com a vertebrador d’equipaments i espais públics del barri, com el proposat en el procés participatiu de La Model (enllaçant l’Estació de Sants, els equipaments de la Model, el Recinte de l’Escola Industrial i de l’Hospital Clínic.) 
 • Dotar el Recinte de l’Escola Industrial de la protecció patrimonial BCIN. 
 • Garantir la permeabilitat del recinte de l’Escola Industrial com és en l’actualitat i dinamitzar els diferents usos que puguin ser compatibles. 
 • Esgotar totes les alternatives possibles de transformació de l’actual Clínic, optimitzant els seus espais o redefinint la seva volumetria en la ubicació actual. 
 • Realització d’estudis de viabilitat, sostenibilitat, mobilitat i necessitat de les ampliacions del Nou Clínic. 

Aquesta PLATAFORMA vol ser un espai de reflexió i també de presa de decisions, que apropi les inquietuds de veïns i veïnes, entitats locals, administracions públiques, així com el complex sanitari de l’Hospital Clínic. Per tot el que aquí exposem, us demanem el vostre suport i adhesió a aquesta Plataforma. Us agraïm per endavant la vostra ajuda i col·laboració. 

Barcelona, 28 d’agost de 2020 

 • FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona)
 • COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya)
 • AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic)
 • AAUC (Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya)
 • SOS Monuments 
 • Coordinadora Esportiva de l’Escola Industrial 
 • AVV Esquerra de l’Eixample
 • AVV Dreta de l’Eixample
 • GRUP arquitectes de l’Eixample COAC 

RESPONSABLE: FAVB Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona CIF: G-08508186  Carrer Obradors, 6-10 tel:  93 412 76 00
FINALITAT: Les dades que s’indiquin en el formulari, tindran única i exclusivament la finalitat donar a coneixer el suport a lluita que expressa el manifest, sense que en cap cas puguin  ser usades per a una altra finalitat diferent.
LEGITIMACIONS: El consentiment  informat.
DESTINATARIS: La FAVB
DRETS: Les dades que s’han facilitat es tractaran per la FAVB d’acord amb les finalitats descrites en aquest document, i en aquest sentit se l’informa que podrà exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, o limitació, i a oposar-se al seu  tractament, així com el dret a la portabilitat de les dades a la següent adreça de correu electrònic laura@favb.cat
INFORMACIÓ ADDICIONAL: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades al nostre web https://www.favb.cat/

Favb.cat