Tel.: (+34) 93 412 76 00

Candel i Barcelona. La ciutat dels altres catalans (1958-1964)

Candel i Barcelona. La ciutat dels altres catalans (1958-1964)

Candel i Barcelona recull reportatges publicats durant el procés de gestació del llibre Els altres catalans (1964), de la primera edició del qual feia 50 anys. Partint de l’article homònim, publicat el 1958 a La Jirafa, l’antologia inclou els principals textos que Candel va redactar per a Destino, els més complets de la seva carrera i que aquí s’editen per primer cop en format de llibre, amb les fotografies originals de Ramón Dimas. Els articles porten el lector a les desaparegudes platges de Can Tunis, la festa major de Sants, el mercat del Born…

Candel i Barcelona recull reportatges publicats durant el procés de gestació del llibre Els altres catalans (1964), de la primera edició del qual feia 50 anys. Partint de l’article homònim, publicat el 1958 a La Jirafa, l’antologia inclou els principals textos que Candel va redactar per a Destino, els més complets de la seva carrera i que aquí s’editen per primer cop en format de llibre, amb les fotografies originals de Ramón Dimas. Els articles porten el lector a les desaparegudes platges de Can Tunis, la festa major de Sants, el mercat del Born, les Planes, el mercat de Sant Antoni, els Encants Vells o l’Escorxador.

La tria la completen altres treballs fets per a publicacions com Serra d’Or o Canigó, que descriuen la Barcelona suburbial, la dels barris de Port, les Cases Barates o Can Clos; o la dels nuclis de barraques del Somorrostro, la Riera Comtal, Jesús i Maria o el Pavelló de Bèlgica. Són textos que es feien ressò dels problemes de la gent humil, dels altres catalans que arribaven a la ciutat per guanyar-se la vida i que l’ajudaven a créixer.

Candel i Barcelona, editat per l’Ajuntament de Barcelona, va comptar amb l’estreta participació de la Favb i la Fundació Paco Candel.

Edita: Ajuntament de Barcelona, 2014
Pàgines: 212

Favb.cat