Tel.: (+34) 93 412 76 00

Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona. Antologia de reportatges (1964-1975)

Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona. Antologia de reportatges (1964-1975)

Josep Maria Huertas Claveria coneixia i estimava la ciutat com gairebé ningú. En va explicar la seva història i el seu present, les seves lluites i els seus carrers, els seus barris i la seva gent, en la majoria del centenar de llibres i dels 6.000 articles que va publicar. Els textos d’aquesta antologia pertanyen a la primera dècada de Huertas com a periodista, des del seu primer treball en una publicació de difusió àmplia -una entrevista a Candel (Signo, 1964) fins a Vida erótica subterránea (Tele/eXprés, 1975), l’article que el va dur a la presó.

Josep Maria Huertas Claveria coneixia i estimava la ciutat com gairebé ningú. En va explicar la seva història i el seu present, les seves lluites i els seus carrers, els seus barris i la seva gent, en la majoria del centenar de llibres i dels 6.000 articles que va publicar. Els textos d’aquesta antologia pertanyen a la primera dècada de Huertas com a periodista, des del seu primer treball en una publicació de difusió àmplia -una entrevista a Candel (Signo, 1964) fins a Vida erótica subterránea (Tele/eXprés, 1975), l’article que el va dur a la presó. Enmig, una seixantena de reportatges sobre la perifèria, els barris de barraques i altres zones marginals, i el moviment urbà i associatiu en l’època de màxima esplendor.

El llibre va ser una iniciativa de la Favb i Carrer sota el paraigua de la Comissió Ciutadana Huertas Claveria, amb motiu del cinquè aniversari de la mort del periodista. La selecció de reportatges es complementa amb articles d’amics i companys de professió -Manel i Marc Andreu, Néstor Bogajo, Jordi Borja, Juanjo Caballero, Jaume Fabre, Maria Favà, María Eugenia Ibáñez, Eugeni Madueño, Andrés Naya, Meritxell M. Pauné, Carles i Frederic Prieto i Mercè Tatjer-, que analitzen la figura de Huertas, la seva vinculació íntima amb la ciutat i la implicació en el moviment veïnal.

Pots adquirir el teu exemplar al local de la Favb!

Edita: Favb, 2013
Col·lecció: Quaderns de Carrer, volum 7
Pàgines: 448

Favb.cat