Tel.: (+34) 93 412 76 00

Agbar contra la participació ciutadana (roda de premsa)

Agbar i les seves empreses satèl·lits han presentat cinc contenciosos administratius contra la celebració de la consulta ciutadana que preguntarà sobre la municipalització del servei de l’aigua.

El passat 26 d’octubre de 2018 el Ple de l’Ajuntament va aprovar per majoria la celebració d’una consulta avalada per 27.000 signatures per decidir si a Barcelona l’aigua ha de ser pública o no. Aquesta consulta s’ha de realitzar en els pròxims mesos després d’haver-se constituït el nou Ajuntament sortit de les eleccions del 26 de maig.

És contra l’acord d’aquest plenari que Agbar ha iniciat una ofensiva jurídica que representa un atac directe al dret a la participació de la ciutadania emparat pel Reglament de Participació Ciutadana aprovat a la tardor de 2017.

La Plataforma Aigua és Vida, la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona) i el CAB (Consell d’Associacions de Barcelona), així com diverses persones implicades en la campanya d’aquesta Iniciativa Ciutadana ens hem personat en aquests recursos perquè considerem que són atacs intolerables des del punt de vista democràtic.

Us convoquem a una roda de premsa que tindrà lloc aquest divendres 26 d’abril a les 11 hores al local de la Favb (Obradors 10, baixos) en la qual us explicarem quins són aquests recursos, quins interessos té aquesta multinacional francesa i la necessitat que les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals explicitin el compromís clar i ferm en la defensa dels drets de participació de la ciutadania.


Favb.cat