Tel.: (+34) 93 412 76 00

Associacions veïnals i entitats especialitzades uneixen forces per incidir en l’agenda de la mobilitat sostenible

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) va celebrar ahir al seu local del carrer d’Obradors una “Trobada entre associacions veïnals i entitats per la mobilitat sostenible”, que va comptar amb la participació d’una trentena d’entitats federades i deu entitats i organitzacions especialitzades en aquest àmbit: Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Biciclot, BYCS (Amsterdam), Catalunya Camina, Ecom, Eixample Respira, Maragall Respira, Prevenció d’Accidents de Trànsit (P(A)T), Promoció del Transport Públic (PTP) i Revolta Escolar. La trobada, que va aplegar una cinquantena de persones, va permetre obrir el debat sobre l’àmbit de la mobilitat a la ciutat i els barris, que és una de les principals preocupacions del moviment veïnal.

Els participants es van dividir en tres grups de debat. En un d’ells, iniciat per Catalunya Camina i Revolta Escolar, es va parlar sobre com resoldre els conflictes en l’espai públic entre els diversos mitjans de mobilitat -vianants, vehicles de mobilitat personal, cotxes…-. La PTP i Ecom, per la seva banda, van obrir el debat sobre els reptes de la millora del transport públic -velocitat comercial, accessibilitat, noves infraestructures…-. I per últim, amb Eixample Respira, Maragall Respira i el BACC, es va abordar la necessitat -i les dificultats- de reduir l’espai que ocupen cotxes i motos.

En tots els debats es va posar de manifest la importància de crear sinergies, aprofitant el coneixement de la realitat dels barris que tenen les associacions veïnals i l’expertesa de les entitats que treballen per una mobilitat més sostenible.

Després dels debats, es van posar en comú les primeres impressions i es va organitzar un pica-pica que les associacions veïnals i de mobilitat van aprofitar per fer contactes. La Favb considera la trobada un èxit de convocatòria: “Consolida un camí de confluències per lluitar pel repte inexorable d’aconseguir una ciutat més humana i més saludable”.

La Comissió de Mobilitat de la Favb aprofitarà les primeres impressions de la trobada per redactar una resolució que es presentarà al maig a l’Assemblea general de la Federació i que marcarà el posicionament del moviment veïnal en el procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana 2025-2030 (PMU), que s’està elaborant en l’actualitat i que determinarà el futur de la mobilitat als barris i al conjunt de la ciutat.


Favb.cat