Tel.: (+34) 93 412 76 00

Comunicat de l’AV de Ciutat Meridiana sobre l’ocupació del Mercat de Núria

L’associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana ha ocupat avui 23 d’abril el Mercat de Núria, tancat des de fa quatre mesos, per muntar una fira alternativa de Sant Jordi i reivindicar la seva reobertura immediata.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes volem prendre la iniciativa per impulsar aquesta reobertura, i fem al Govern de la ciutat, als partits de l’oposició i a les veïnes del barri una proposta que vagi encaminada en tres línies: el comerç de proximitat i la vida als barris, la sobirania alimentaria i la lluita contra l’atur i la precarietat laboral.

Volem impulsar la creació d’una cooperativa de veïns i veïnes del barri que s’encarregui de la gestió del mercat, per donar una sortida laboral digna a les persones de la zona que la necessiten i que garanteixi un comerç de proximitat, que reactivi el barri i permeti fer-hi vida.

Perquè els mercats no són només un lloc on comprar i vendre, sinó un lloc on fer barri, on socialitzar i apropar el comerç a totes les persones, permetent un major control en el consum i l’alimentació. Creiem que és primordial que l’Ajuntament s’impliqui en aquestes demandes i potenciï aquest model que poc a poc s’està perdent.

I no, des de l’associació de veïns i veïnes no donem suport a la proposta de portar la nostra seu a l’edifici del mercat. Si creiem, que es podria generar un nou espai polivalent que permeti mantenir un mercat més reduït i a la vegada espais socials com podria ser el nostre, però en cap cas acceptarem la desaparició del mercat a canvi d’una nova seu, desprès de 25 anys a les barraques “provisionals”.

Exigim a l’ajuntament que cedeixi la gestió de les parades del mercat a la cooperativa de veïnes i els doni les eines i ajudes necessàries per impulsar aquest model i, fins i tot, que faci una aposta des dels departaments de serveis socials, comerç i altres… per fer un pla integral que li doni l’impuls necessari, pugui assumir-ne les primeres pèrdues i generi un espai suficientment potent com per continuar el camí de manera independent.

PER FER BARRI!
PER LA SOBIRANIA ALIMENTARIA DE CIUTAT MERIDIANA!
CONTRA L’ATUR I PEL TREBALL DIGNE!

AVV CIUTAT MERIDIANA
Zona Nord, 23 d’abril de 2018


Favb.cat