Tel.: (+34) 93 412 76 00

Concentració STOP 5G

24 de juny, 18:30h a plaça Catalunya al costat del monument a Francesc Macià
Convoca: STOP 5G BCN, Favb, Ecologistes en Acció

La situació de confinament ha evidenciat la part positiva i negativa de la tecnologia que es fonamenta en la utilització de l’energia electromagnètica.

D’una banda ens ha permès comunicar-nos en aquesta situació anòmala, hem pogut teletreballar, mantenir el vincle entre alumnes i escola o facilitar el lleure sense haver de sortir de casa.

Però també hem pogut constatar l’augment de les emissions i de la contaminació electromagnètica, que afecten especialment les persones electrosensibles. El mateix sector va informar d’un increment de la demanda que ha portat al límit la xarxa.

Les nostres reivindicacions són les mateixes que al mes de gener, però amb la crisi sanitària tenim més experiència, més arguments i constatem una divisió social que fa més imprescindible que mai un debat públic seriós sobre el desplegament d’una tecnologia que pot transformar la nostra societat.

¿S’imposarà aquest desplegament sense haver informat dels riscos per a la salut que s’han d’assumir? ¿Volem sumar als problemes de contaminació atmosfèrica i canvi climàtic els derivats de la contaminació electromagnètica?

Nosaltres pensem que hi ha prou indicis de la seva afectació a la salut i la vida. S’ha de posar sobre la taula si decidim evitar-ho o només queda que protegir-se.

El 24 de juny, Dia Internacional contra la Contaminació Electromagnètica, sortirem al carrer per fer saber i explicar a qui estigui interessat els motius pels quals ens oposem a la implementació de la tecnologia 5G. A les 18:30h a plaça Catalunya al costat del monument a Francesc Macià.

Volem debat públic sobre:
Moratòria 5G
Garanties d’innocuïtat
Mesures de seguiment i control
Modificació de la Llei de Telecomunicacions 9/2014


Favb.cat