Tel.: (+34) 93 412 76 00

Contra els desnonaments invisibles, mudances de protesta!

La Favb i la Cooperativa Alencop posen en marxa un projecte de micromecenatge a través de la plataforma Goteo.org per denunciar l’increment dels desnonaments invisibles provocats per l’abusiu augment dels preus del lloguer a Barcelona.

Els barris s’estan buidant de veïns de forma silenciosa. Aquests desnonaments invisibles són conseqüència en gran part de la finalització de 44.000 contractes de lloguer que es preveu que hi haurà en dos anys i de l’abusiu augment dels preus (un 20% de mitjana). Cal lluitar per visibilitzar aquesta greu situació i revertir-la. Si després d’haver resistit a marxar no podem evitar que ens facin fora, almenys que ningú ho faci amb el cap cot! Convertim les mudances en cercaviles de protesta.

Les mudances són enutjoses i cares. Les volem convertir en una acció de suport mutu i comunitari on el barri podrà mostrar la seva solidaritat. Alhora, volem que siguin expressió de la indignació. Per això, farem les mudances en format de cercavila amb pancartes i megafonia que, de manera original i creativa, porti els paquets amb rètols contra l’especulació i la gentrificació pel carrer juntament amb un camió de transport ben decorat també per a l’ocasió. Que tot el barri vegi què està passant!

També crearem una web per posar en contacte la gent que ha de fer la mudança amb la gent disposada a ajudar-los. Els afectats comptaran amb el suport de la Cooperativa Alencop (formada per persones que es dedicaven a la recollida de ferralla), que posarà al seu abast la infraestructura necessària per fer viable el trasllat (camió i recursos humans) quan el suport veïnal no sigui el suficient.

Necessitem la vostra aportació econòmica per a fer viable el projecte Mudances de Protesta, que forma part del projecte #Conjuntament impulsat per Goteo i l’Ajuntament de Barcelona. Hem de fer visible una injustícia fins ara invisible i transformar la resignació en protesta, per això ens cal recollir un mínim de 8.000 euros. Ens ajudeu?


Favb.cat