Tel.: (+34) 93 412 76 00

La plataforma #BCNnoEstàEnVenda torna a sortir al carrer contra els “enemics de la ciutat”

L’Espai Veïnal Calàbria 66 ha acollit aquest dijous 3 de maig la presentació de la nova manifestació convocada per la plataforma #BCNnoEstàEnVenda per al dissabte 12 de maig. Durant els últims 40 anys, Barcelona s’ha anat construint amb errors i encerts presidits per dos factors fonamentals: d’una banda, l’especulació immobiliària i, de l’altra, la lluita dels barris per una ciutat digna i cosmopolita, que atresora una llarga història per a la supervivència de la ciutat i la seva gent. El 2018, aquesta cobdícia no té fre i assistim a un agreujament progressiu de la situació. El model de gentrificació de la ciutat expulsa el veïnat dels barris, fomentant la sobre-explotació turística de Barcelona com passa a altres ciutats. Ens plantem i diem prou!

Davant d’aquesta situació, que porta al col·lapse de la ciutat, cal que les veïnes i veïns aixequem la nostra veu i ens seguim organitzant, unint les nostres forces per barrar el pas als “enemics de la ciutat”. El dissabte 12 de maig, en coordinació amb altres ciutats de l’Estat com Madrid, València, Iruña, Granada, Las Palmas de Gran Canària, Gijón, Sevilla, Palma de Mallorca i Málaga, convoquem una nova manifestació de #BCNnoEstàEnVenda a les 18h als Jardinets de Gràcia i fem una crida al veïnat i els col·lectius i entitats de la ciutat.

Exigim a les administracions i ens comprometem a lluitar per:

– Derogar l’actual LAU. Assegurar contractes estables, amb renovació automàtica excepte quan hi hagi necessitat familiar de primer grau de la propietat. Cap desnonament més sense alternativa habitacional. Acabar amb els privilegis fiscals de les SOCIMIS, que no paguen impost de societats. Multar i
expropiar tots els habitatges en mans de grans propietaris que hagin romangut buits durant 2 anys, per fer habitatge públic de lloguer.

– Derogar les reformes laborals que han promogut la inestabilitat i l’augment dels treballs precaris, mal remunerats, sense drets laborals i amb retallades dels drets socials.

– Un turisme respectuós amb la convivència veïnal.

– Un espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci.

– Aturar la destrucció del comerç de proximitat.

– Aturar la destrucció del medi ambient per la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port i promoure el transport públic eficient i no contaminant, i els mitjans alternatius com la bicicleta.

– Polítiques actives i decidides d’igualtat de gènere.

– Derogar la llei mordassa que reprimeix a les que lluiten pels drets polítics, socials i laborals.

Ens veiem el dissabte 12 de maig a les 18h als Jardinets de Gràcia!


Favb.cat