Tel.: (+34) 93 412 76 00

Fòrum veïnal ‘Contaminacions ocultades’

Estem exposats, estem exposades. Són les contaminacions ocultades, presents a les nostres llars i carrers, als llocs d’estudi, treball i lleure, als centres de salut i espais públics de tota mena. En tot moment. Aquesta exposició tòxica, sovint posa en perill la nostra salut.
La ciutat és un organisme amb el seu metabolisme. Les persones que l’habiten i el mateix organisme consumeixen recursos de tota mena: alimentaris, energètics, materials. I excreta residus: sòlids, líquids, gasosos. Com a resultat d’aquest cicle es genera una càrrega tòxica per a les persones i l’entorn. Tenim un problema de contaminació que s’acumula en els nostres cossos. La conseqüència és l’afectació de la nostra salut. Malauradament, no veiem els efectes de forma immediata. Tampoc no veiem els senyals d’alerta i, tossudament, es nega l’evidència.
La nostra salut és massa important per delegar-la. La seva defensa és massa important per no considerar les contaminacions ocultades, el seu origen i els seus efectes. Cal eliminar-les.
El coneixement i l’acció són la clau de la nostra salut
A les sessions a les quals et convidem hi parlen persones expertes. Exposen els trets bàsics. Una activista explica l’experiència al seu barri. Presentarem propostes concretes i obrirem un torn de dubtes i preguntes.

Jornades:

– Contaminació per amiant: dijous, 14 de març a les 19:00 hores

Ponents: Lluís Mallart, tècnic expert en qüestions d’amiant higienista industrial (ACM); Josep Tarrès Olivella, neumòleg, doctor en medicina; Miguel Moreno, Jubilats de Macosa Alstom – Afectats per l’amiant

Lluites veïnals: AV Maresme i Plataforma Can Baró

Debat

-Contaminació per residus: dimarts, 26 de març a les 19:30 hores

Ponents: Mercè Girona, tècnica experta en residu zero i mínim; Silvina Frucella, activista veïnal del Front Marítim

Lluites veïnals: AV Besòs i AV Sarrià

Debat

-Contaminació electromagnètica: dijous, 11 d’abril a les 19:00 hores

Ponents: Josep Viver, expert en mesures ambientals; Núria Marín, membre de EQSDS (Electro y Quimico Sensibles por el Derecho a la Salud)

Lluites veïnals: AV Sant Andreu, Les Corts, Esquerra de l’Eixample

Debat

Recomanem Inscripció prèvia.

Lloc: Casal de Barri Pou de la Figuera / C. Sant Pere més Baix, 70
Organitza: FAVB (Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona)


Favb.cat