Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb prepara una iniciativa ciutadana per reclamar una nova Ordenança de Terrasses a Barcelona

El creixement de l’espai ocupat per terrasses a Barcelona ha estat exponencial els últims anys: el 2000 n’hi havia 2.200, mentre que el 2024 estem a punt d’arribar a les 7.000. Alhora, mentre que el 2000 la mitjana de taules per terrassa era inferior a quatre, el 2022 ja s’estava arribant a les cinc. Resumint: moltes més terrasses i més taules a l’espai públic. Algunes de les darreres modificacions de l’Ordenança de Terrasses, com ara les possibles ubicacions o el fet de permetre-les a les calçades vials, han servit per incrementar notòriament les xifres, alhora que anaven introduint taules a carrers i places on abans no s’hi podien posar.

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) demana una revisió en profunditat de l’Ordenança, reconsiderant aspectes com ara les ubicacions, els horaris, l’aforament o el règim sancionador, que ara és tan dèbil que els establiments incomplidors reiteratius i sancionats continuen incomplint-la en la gran majoria de casos. També és imprescindible adequar-la a les noves normes d’accessibilitat, sostenibilitat i impacte en el medi, sobretot pel que fa als impactes acústics i la protecció de la salut.

Per aquesta raó, la Favb i un gran nombre d’entitats col·laboradores hem decidit impulsar una Iniciativa Ciutadana per portar al Plenari de l’Ajuntament de Barcelona una Nova Ordenança de Terrasses que ajusti, racionalitzi i equilibri la convivència entre les terrasses i el veïnat.

Us convidem a participar de la presentació pública d’aquesta iniciativa.

Per un espai públic equilibrat, compartit i compatible amb la vida veïnal

#terrassesveinals

Convocatòria de roda de premsa

Dia: Dilluns 15 d’abril del 2024

Lloc: Local de la Favb (carrer d’Obradors 10, Barcelona)

Hora: 11.30 hores


Favb.cat