Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Natàlia es queda al Gòtic: Roda de premsa per denunciar la Socimi Optimum

Dia i hora: dimarts 19 de setembre, 16:30 hores
Lloc: Davant de l’edifici del carrer Princesa, 19
Convoca: Resistim al Gòtic

Roda de premsa i acció contra la Socimi OPTIMUM Re Spain SA
#LaNatàliaEsQueda

Resistim al Gòtic i Natalia Menén, veïna del carrer de la Princesa 19, convoquem a una roda de premsa i acció per denunciar la Socimi OPTIMUM Re Spain SA, l’especulació al districte i la conseqüent expulsió del veïnat dels barris. La roda de premsa tindrà lloc aquest proper dimarts 19 de setembre a les 16.30h davant de l’edifici del carrer de la Princesa, 19.

La Natàlia és l’última veïna de la finca del carrer de la Princesa, 19. Des que la va comprar al 2016, la Socimi OPTIMUM Re Spain SA, gestionada per BMB Investment Management, ha anat fent fora la resta de veïns i veïnes utilitzant pràctiques d’assetjament immobiliari. A hores d’ara, les mateixes pràctiques segueixen per fer fora la Natàlia, qui té un procés judicial obert contra aquesta empresa. Ella explicarà com ha estat el procés d’assetjament i expulsió de la resta de veïnes de la finca i en quina situació es troba ella actualment.

Aquesta mateixa empresa ha comprat, en els darrers 2 anys, 9 finques a Ciutat Vella, majoritàriament al Gòtic i al Raval, i 4 més a la resta de Barcelona. 13 finques en total. En la majoria dels casos ha utilitzat tècniques similars als de l’edifici del carrer de la Princesa, 19, per fer fora els veïns i veïnes i poder especular amb les finques, les quals reforma o, principalment, ven a través de plusvàlues milionàries.

Aquesta i d’altres empreses similars (SOCIMI) actuen gràcies als beneficis fiscals atorgats per llei estatal pels governs de Zapatero i Rajoy, els quals redueixen de 15 a 5 milions d’euros el capital mínim per a la seva constitució, però, sobretot, rebaixen del 19% al 0% el tipus de l’Impost de Societats que han de tributar.

Exigim a les institucions modificar la llei actual que permet la creació d’aquestes SOCIMI i els seus conseqüents privilegis fiscals, ja que és obvi que no ajuden a regular el mercat de lloguer d’habitatges sinó que només ajuden a fomentar l’especulació i el lucre particular gaudint amb d’uns beneficis fiscals que paguem tots i totes.

Cap veïna més fora del barri!
#LaNataliaEsQueda


Favb.cat