Tel.: (+34) 93 412 76 00

Més de 5.000 signatures per la reforma del pont de Santander

Més de cinc mil veïns i veïnes de Sant Andreu i Sant Martí han recolzat la iniciativa ciutadana, promoguda per les entitats veïnals, que reclama la reforma urgent del pont del carrer Santander que passa per sobre de les vies del tren de la costa i que comunica Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besós.

Aquest pont té més de 50 anys, mai ha tingut cap reforma i s’ha convertit en una estructura insegura: no compta amb un espai per als vianants per als quals es va crear, a pocs metres, una passarel·la que actualment no utilitza ningú perquè no garanteix les mínimes condicions de seguretat. La reforma d’aquesta estructura és una reivindicació històrica veïnal que ja s’havia presentat a anteriors equips del govern municipal, tot i que no va ser fins a la darrera legislatura que va prendre més força i cos fins a tenir un projecte clarament definit.

Amb tot, la seva execució va ser aturada pel consistori barceloní al darrer moment, amb l’argument de limitacions pressupostàries.

Antoni Santos, president de l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals, apunta una altra motivació: el centralisme dels equips de govern municipal. “El pont està situat a la perifèria que sempre ha estat més desatesa que el centre de la ciutat”, afirma. De fet, les plataformes veïnals no se’n refien i han acudit a la normativa municipal de participació per promoure una iniciativa ciutadana que obligarà el plenari municipal a pronunciar-se al respecte.

S’ha apostat per una iniciativa ciutadana a l’Ajuntament i no al districte “perquè considerem que han estat poc contundents en la pressió a la casa gran”, indica Manuel Lopez, vocal de la junta de l’associació de veïns i veïnes de la Verneda Alta, una de les entitats que han participat en la recollida de signatures amb la de Via Trajana, la Pau, la Palmera-Centre i Sant Martí de Provençals.

Procés participatiu
El projecte de reforma, que ha tingut fins a quatre plantejaments diferents, es va presentar fa quatre mesos després d’un procés participatiu amb els veïns i les veïnes i consultes amb ADIF. Finalment, el projecte aprovat preveu l’ampliació del pont en 10 metres d’amplada, 5 metres per cada costat: 3,5 metres per a vianants i 1,5 metres per a bicicletes.

A més, per als veïns i veïnes, la millora del carrer Santander des del pont fins a la Rambla Prim i l’accessibilitat des de Via Trajana, un trajecte que fan molts treballadors fins als polígons industrials, també hauria de formar part d’una segona fase del projecte, tot i que es considera prioritària la reforma del pont.

 Les signatures recollides es presentaran al juliol i, després de ser validades, s’espera que el primer plenari de setembre aborde aquest la reforma del pont.

Si bé les fonts consultades creuen creïbles les intencions, tant per part de l’equip de govern municipal com dels diferents partits polítics, d’aprovar el projecte de reforma des de la Plataforma Nord Est de Sant Martí, que acull més de 14 entitats de la zona, es va apostar per “forçar” els partits polítics a “mullar-se”. “En setembre sabrem si el compromís és real”, conclou Salvador Mañosas de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Palmera-Centre.


Favb.cat