Tel.: (+34) 93 412 76 00

Nou Barris recupera la memòria popular amb dos actes el 9 de març

Aquest dissabte 9 de març serà un dia important per posar en valor la memòria històrica i la lluita social de Nou Barris.

En dos actes consecutius, a primera hora i al barri de Torre Llobeta-Vilapicina es farà efectiu el canvi de nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze. A continuació, s’inaugurarà la placa que recorda la històrica Associació de Veïns de 9 Barris, al barri de Torre Baró.

El primer acte (10:30h, pèrgola de Costa i Cuxart amb Can Xirigoi, amb xocolatada inclosa) sorgeix a iniciativa de l’Associació de Veïnes i Veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República i recorda que a la cruïlla entre l’actual avinguda de Borbó i el passeig Maragall hi havia la parada del tramvia 46 (el bitllet del qual constava 15 cèntims, que és l’origen d’aquest nom popular que ara serà oficial).

El segon acte (12:30h, avinguda Escolapi Càncer, sortida del metro de Torre Baró), és conseqüència de la iniciativa de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris, l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i la Taula per la Memòria Històrica de Nou Barris, i suposa el reconeixement a la històrica Associació de Veïns de 9 Barris, fundada sota el nom de “Asociación de Vecinos del sector Vallbona-Torre Baró-Trinidad”, que es va fundar l’any 1970 per lluitar contra les agressions fruït de l’especulació urbanística. El districte porta el seu nom en reconeixement a les nombroses lluites que encapçalà.

10:30h: Canvi de nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze
Pèrgola de Costa i Cuxart amb Can Xirigoi (hi haurà xocolatada)

12:30h: Inauguració de la placa en homenatge a l’Associació de Veïns de 9 Barris
Avinguda Escolapi Càncer, sortida del metro de Torre Baró


Favb.cat