Tel.: (+34) 93 412 76 00

Nova victòria veïnal al Baix Guinardó per eliminar l’amiant del barri

El veïnat del Baix Guinardó, amb el suport de l‘AV del Baix Guinardó, la Plataforma Contra l’Amiant d’Horta-Guinardó i la Favb, ha aconseguit arrencar el compromís de la regidora del districte, Rosa Alarcón, de paralitzar la concessió de llicència per a la construcció d’un supermercat al barri fins que no s’hagi retirat definitivament i en condicions de seguretat la coberta d’amiant de l’immoble actual.

El local en qüestió, un antic aparcament interior que ha llogat la multinacional Aldi, es troba situat a l’interior d’illa del carrer Pi i Margall amb Ronda del Guinardó i carrer Sardenya, i té una coberta de fibrociment que ocupa una superfície d’uns 1.200 metres quadrats.

Després d’intenses converses amb els tècnics i la regidora del districte, on es van exposar arguments legals d’àmbit estatal, català i municipal relacionats amb l’amiant i el perill que comporta per al veïnat i l’entorn, es va arribar a la conclusió que la salut pública del barri està per sobre dels interessos econòmics del propietari.

L’acord no només suposa una victòria per al Baix Guinardó. També pot obrir la porta a trobar solucions per retirar les cobertes i parets de fibrociment en altres barris.

Podreu trobar més informació sobre el treball de la Comissió contra l’Amiant de la Favb en aquest enllaç.


Favb.cat