Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: Ciutat Vella es planta contra l’hotel Praktik de Drassanes

Roda de premsa:
Dimecres 18 de gener a les 12 hores
Al Museu Marítim de Barcelona (Avinguda de les Drassanes, s/n)
Convoca: Plataforma Salvem les Drassanes-Les Drassanes per al barri

L’Hotel Praktik Drassanes -culminació d’una escalada especulativa començada el 2003 en els solars on es pretén assentar, en ser requalificats fins eliminar l’habitatge social inicialment previst- és considerat un projecte de particular hostilitat sociourbanística a la zona del Raval Sud. El rebuig a aquest projecte es ve cristal·litzant en un creixent clam des de diferents àmbits de la societat civil de Ciutat Vella i de Barcelona; des del propi moviment veïnal, al qual es vénen sumant, entre d’altres, agents socials del teixit socioeducatiu, sanitari i del Tercer Sector, a més a més de diferents ciutadanes i ciutadans particulars. Així es manifestarà en la roda de premsa que tindrà lloc el proper dimecres 18 de gener a les 12 h. al Museu Marítim-Drassanes Reials, on també es denunciaran possibles irregularitats del projecte respecte al planejament urbanístic vigent.

Entre les adhesions al manifest «Salvem les Drassanes: No a l’Hotel Praktik», (https://salvemlesdrassanes.wordpress.com) es troben ja entitats significatives del teixit social de la zona com l’Assemblea de Docents de Ciutat Vella, el col·lectiu de treballadores i treballadors del CAP Drassanes, l’Assemblea de Barri del Raval o l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI Barcelona- Drassanes). En un àmbit local més ampli han manifestat també el seu suport, entre altres, la FAVB, SOS Monuments, l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) o les Kellys.

Des d’un nivell individual, com a ciutadans i ciutadanes particulars, la llista d’adhesions ve integrada, a data actual, per aprop ja de 400 persones, algunes més conegudes i d’altres anònimes, formant un conjunt de marcat caràcter heterogeni i transversal respecte les seves diverses ocupacions, entre les quals es troben: arquitectes, activistes socials, catedràtiques d’universitat, personalitats polítiques (entre elles, una exregidora de Ciutat Vella i un exdiputat europeu), periodistes, advocats, mestres, metges, enginyers, economistes, antropòlegs, sociòlegs, artistes, persones a l’atur, jubilats, jardiners i un llarg etcètera.

Les adhesions al manifest són una mostra de com el cas de l’Hotel Praktik Drassanes s’ha convertit en un paradigma del reflex d’una confluència de preocupacions de barri i de ciutat, que conformen un ampli rang; des de la gentrificació social i expulsió de veïns, a les condicions de treball en el sector turístic, la destrucció del comerç de proximitat orientat als residents o les conseqüències socials i patrimonials del turisme massificat, com impactes i efectes no desitjats, especialment més preocupants.


Favb.cat