Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: La Favb traspassa l’arxiu històric a la Universitat de Barcelona

La Favb ha firmat un acord amb la Universitat de Barcelona per traspassar el seu arxiu històric al Pavelló de la República per a la seva catalogació, preservació i per facilitar-ne l’accessibilitat als estudiosos.

Aquest és el fons documental més important sobre el moviment veïnal de la ciutat. A través d’ell es pot copsar el paper clau de les lluites veïnals en la transició barcelonina i en la configuració urbana posterior.

L’increment observat en els darrers anys de treballs d’investigació en relació al moviment veïnal ha portat a la Universitat de Barcelona i a la Favb a arribar a aquest acord. Aquesta tendència preveiem que es consolidarà amb la celebració de l’efemèride de mig segle d’ajuntaments democràtics que tindrà lloc d’aquí a dos anys.

Amb aquest conveni, que preveu renovar-se d’aquí a deu anys, la Favb continuarà sent la propietària del fons.

Us convoquem a una roda de premsa on explicarem la importància d’aquest llegat i en la qual es farà visible la signatura del conveni.
A la taula hi seran presents:
Ana Menéndez, presidenta de la Favb
Andreu Mayayo, director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals – Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona (CEHI)


Favb.cat