Tel.: (+34) 93 412 76 00

Roda de premsa: presentació del segon Fòrum Veïnal sobre Turisme

Dia i hora: Divendres 18 de maig a les 11 hores
Lloc: Lleialtat Santsenca (carrer Olzinelles 31, barri de Sants)
Convoca: Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)

Presentació del 2n Fòrum Veïnal sobre Turisme amb la presència de representants de dotze nodes de la xarxa SET (Sud d’Europa davant la Turistització).

A la taula hi haurà representants de l’ABTS i de:

Officina di Pensiero e Azione i No Grandi Navi (Venezia)
– EntreBarris (València)
– Més Barri Girona
– Ecologistas en Acción Málaga
– PERUNALTRACITÀ (Firenze)
– Ciutat per a qui l’habita (Palma)
– Lavapiés dónde vas (Madrid)
– Morar em Lisboa
– Bizilagunekin (Donostia / San Sebastián)
– PROU!!! Pitiüses en acció
– CACTUS (Colectivo-Asamblea Contra la Turistización de Sevilla)

Dos anys després de la primera edició, celebrem aquest cap de setmana el 2n Fòrum Veïnal sobre Turisme, un esdeveniment auto-organitzat i auto-finançat per treballar col·lectivament la crítica, l’anàlisi i la proposta d’alternatives a un model turístic i econòmic que està acabant amb les ciutats.

La jornada de divendres 18 estarà dedicada a la xarxa SET, nascuda tot just fa 3 setmanes. En aquest temps ja ha crescut en dos nodes més amb les noves adhesions de Firenze i d’Eivissa. Representants de fins a 12 nodes seran presents a la roda de premsa per tal d’explicar la seva situació i les motivacions per adherir-se a la xarxa SET. Per la tarda, la Lleialtat Santsenca acollirà una reunió de treball oberta al públic per definir futures accions de la xarxa SET, seguida pel debat organitzat per Alba Sud i La Hidra sobre el paper dels moviments anti-turistització.

La jornada de dissabte 19 estarà dedicada a Barcelona. Pel matí tindrem una ruta crítica per Ciutat Vella, centrada en el sector turístic com a indústria extractiva. Dedicarem la tarda a aprofundir en certs aspectes de la indústria turística (com la relació amb els recursos naturals i les condicions laborals) mitjançant tallers i xerrades que tindran lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera i Casal de Joves Palau Alòs.

Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)


Favb.cat