Tel.: (+34) 93 412 76 00

Sant Antoni inaugura 18 punts liles més de la xarxa comunitària contra la violència masclista

La xarxa Totes Som Punts Lila de Sant Antoni incorpora 18 nous punts liles als 17 que ja es van inaugurar al passat 19 d’octubre. El projecte va ser impulsat l’any 2021 per la Vocalia de Feminisme de l’Associació Veïnal de Sant Antoni amb el suport de la Favb, i compta amb la participació activa de moltes dones veïnes, així com l’Associació de comerciants, entitats i equipaments del barri. Els comerços i serveis de la xarxa han rebut formació, de la mà d’entitats especialitzades en violència masclista i en urbanisme feminista, per poder detectar les violències masclistes al barri i crear espais segurs des dels que s’ofereixen eines i recursos d’actuació i derivació a qui ho necessiti.

En aquesta segona fase del projecte es consoliden un total de 35 punts liles a Sant Antoni, aconseguint una xarxa compromesa amb vides lliures de violència per a nenes, noies i dones, i un barri més feminista, intercultural i divers. El projecte va ser premiat per l’Ajuntament de Barcelona amb el Premi 25N Barcelona Antimasclista, per la seva tasca de prevenció, sensibilització i detecció de les violències masclistes i d’acompanyament a les dones des de la mateixa comunitat.

Els espais segurs s’identifiquen amb un adhesiu lila a la porta. En passejar per Sant Antoni es poden veure a espais molt diversos, des de farmàcies, botigues, llibreries i perruqueries fins a serveis com el CAP de Manso, l’Espai d’entitats CLB66 o el Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Díptic recursos i grup motor
Díptic recursos i grup motor de fons
Veïna amb el mapa
Veïna amb el mapa amb els punts liles
Xapa Punts Liles
Xapa Totes Som Punt Lila
Entrega adhesiu Punt Lila a la botiga Amantis
Entrega adhesiu Punt Lila a la botiga Amantis
Mapa recorregut
Mapa recorregut
Grup motor de la xarxa comunitària antimasclista
Grup motor de la xarxa comunitària antimasclista
Guia Recursos
Guia Recursos
Entrega adhesiu Hotal Casa buena Vista
Entrega adhesiu Hotal Casa buena Vista

Favb.cat