Tel.: (+34) 93 412 76 00

Xocolatada veïnal davant de la Casa Vicens contra la massificació turística

Gràcia, cap a on vas i Assemblea Llibertària l’Oca de Gràcia organitzen aquest dijous 16 de novembre una xocolatada reivindicativa per denunciar la conversió de la Casa Vicens en una nova atracció que incrementarà el turisme al barri. Les entitats denuncien que “la banca andorrana MoraBanc, que la va comprar el 2014 per 4 milions d’euros i que l’ha rehabilitat, espera començar a treure rendibilitat d’aquesta obra d’Antoni Gaudí ubicada al carrer Carolines”.

Sostenen que el que fins ara havia estat una residència es convertirà en una “atracció turística que s’estima que atraurà uns 150.000 visitants cada any”. Això generarà un gran impacte a la Vila de Gràcia i, de manera especial, a l’entorn immediat de la casa: saturació dels carrers i el transport públic, pujada dels lloguers, transformació del comerç, increment del soroll i la contaminació… Un cop més, el veïnat paga els efectes negatius d’un negoci privat.

Davant d’això, destaquen que “és hora de plantar-nos i de dir que no volem més atractius turístics als nostres barris, que tenim dret a viure a la nostra ciutat i que volem fer-ho dignament”.

La xocolatada reivindicativa es farà davant la Casa Vicens coincidint amb la seva inauguració oficial. El punt de trobada serà al metro de Fontana a les 18:30 hores.


Favb.cat