Tel.: (+34) 93 412 76 00

27 de setembre: Mobilització contra el turisme massiu

L’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic convoca una mobilització contra el retorn del turisme massiu sota el lema WORLD TOURISM DAY = COLLAPSE TOURISM DAY.

Amb el suport de la Favb, Zeroport, Rebellió o Extinció Barcelona, ATTAC-Catalunya, Iaioflautes, Raval Rebel, Resistim al Gòtic, Xarxa per la Justícia Climàtica, Assemblea 15M Sarrià-Sant Gervasi, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Sindicat de Llogateres i PAH Barcelona, entre d’altres.

Serà el dimarts 27 de setembre a les 19h davant de La Pedrera (Passeig de Gràcia 92).

Aquest any, especialment aquest estiu, hem vist com els nostres barris han tornat a patir la massificació turística: carrers, places i transport públic saturats, dificultats en la mobilitat, pèrdua d’espais reapropiats després de la pandèmia, soroll fins a les tantes, reaparició de botigues de “souvenirs”, etc. Són només els impactes més visibles, però sabem que n’hi ha de més profunds i dolorosos: expulsió de veïnes per la pressió immobiliària, contaminació provocada per avions i creuers, un monocultiu turístic que acapara el mercat de treball i el sotmet encara a més explotació i precarietat, emissions de CO2 en un context de crisi climàtica, energètica i ambiental que ja no són una amenaça sinó una realitat.

Alhora veiem com les mateixes administracions públiques que fa poc temps han fet les seves declaracions d’emergència climàtica, es feliciten per aquesta recuperació del turisme de masses i segueixen invertint diners públics en una la promoció d’una indústria turística que augmenta les desigualtats i continua arrasant la ciutat i el planeta.

Davant d’això, diferents ciutats i nodes de la xarxa SET (Sud d’Europa contra la Turistització) com ara Venècia, Lisboa, Donostia, Marsella, Mallorca, Ajaccio o Barcelona organitzem accions paral·leles contra aquest deliri negacionista.

A Barcelona:
Dimarts 27 de setembre
19h
Davant de La Pedrera, Passeig de Gràcia 92

Hi haurà atenció a premsa.


Favb.cat