Tel.: (+34) 93 412 76 00

Comunicat de l’AV de Sagrada Família sobre el futur del temple

L’Ajuntament de Barcelona i la Junta del Temple de la Basílica estan incomplint el compromís, que van adquirir l’octubre de 2018, de crear un Grup de Treball per analitzar i proposar les millors solucions a l’encaix del temple en l’urbanisme de la ciutat.

Mentrestant, les obres de la Basílica s’han anat adequant al ritme de la pandèmia, dels ERTO per als treballadors -que paguem entre tots- i de la disminució de visitants.

S’ha paralitzat totalment aquest Grup de Treball perquè ni l’Ajuntament ni el Temple no han volgut activar-lo un cop passada la fase més dura de la pandèmia, fins al punt que no s’ha reunit ni un sol cop des de la seva constitució, el 5 de març de 2020.

Ens sembla totalment immoral que la Junta del Temple pugui continuar les obres oblidant-se del Grup de Treball i de les reivindicacions del barri i totalment irresponsable l’actitud de l’Ajuntament per negar-se a convocar-la malgrat les reiterades peticions que ha fet l’Associació de Veïns i Veïnes i per permetre la continuació de les obres.

La nostra preocupació encara s’està incrementant quan veiem, per les declaracions d’uns i d’altres, que es vol recuperar a corre-cuita el volum de visitants de l’any 2019 (4,5 milions de visites, equivalents a 15.000 visites diàries) i que ha suposat uns ingressos de 103 milions d’euros anuals l’any previ a la pandèmia.

Aquestes xifres són totalment inassumibles per la capacitat física de l’entorn i la demostració la vàrem tenir el mateix any 2019 quan vàrem detectar 10 àrees sobresaturades i 9 saturades a l’entorn de les illes més properes al temple, espais en els quals és impossible deambular amb normalitat.

L’altra preocupació molt important és el futur dels habitatges de prop de 1.000 famílies que hi viuen i estan afectades urbanísticament, dels quals l’Ajuntament no clarifica la situació.

Ens sembla indigne que l’Ajuntament mantingui en la incertesa aquestes famílies de manera indefinida, sense un plantejament ferm sobre com es resoldrà el dret a l’habitatge a l’entorn més proper.

Demanem a l’Ajuntament la immediata convocatòria del Grup de Treball i la paralització de les obres fins que el grup comenci a funcionar.

Barcelona, 15 de novembre de 2021

Junta de l’AV de Sagrada Família


Favb.cat