Tel.: (+34) 93 412 76 00

Concentració contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona

Continuen les mobilitzacions ciutadanes contra el projecte d’ampliació de l’aeroport de Barcelona. La pròxima convocatòria és la concentració que se celebrarà el diumenge 19 de setembre a les 12:00 hores al carrer Tarragona, entre la plaça dels Països Catalans i la plaça Espanya, organitzada per la plataforma ZEROPORT i la Xarxa per la Justícia Climàtica.

El passat dilluns 2 d’agost es va fer públic l‘acord entre la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol per ampliar l’aeroport Barcelona-el Prat amb una inversió de 1.700 milions d’euros mitjançant l’allargament de la tercera pista i la construcció d’una terminal satèl·lit. Aquest acord, tancat en una reunió no oficialitzada, inclou també els plans de creixement d’Aena als aeroports de Girona-Costa Brava i Reus, i la construcció d’estacions d’AVE en aquests aeroports per conectar-los amb Barcelona.

Serà una concentració estàtica autoritzada amb l’objectiu d’aturar aquest projecte abans del 30 de setembre, data en què està prevista la seva aprovació pel Consell de Ministres.

La concentració s’organitzarà en tres blocs que tindran trams de trobada concrets, els quals us anunciarem pròximament, amb un cartell que n’especificarà la ubicació. Els tres blocs són: Defensa del Territori, Justícia Climàtica i Ambiental, i Vides Dignes.


Favb.cat