Tel.: (+34) 93 412 76 00

Extreballadors de Macosa reclamen l’eliminació de l’amiant dels edificis públics

La plataforma Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes per reclamar tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona la retirada i eliminació de l’amiant dels edificis públics prioritzant les escoles i hospitals.

Els extreballadors de Macosa-Alstom recorden que l’amiant és un mineral molt perillós que no només provoca asbestosi i mesotelioma. També està relacionat directament amb el càncer de pulmó, ronyons, ovaris i mama. En aquest sentit, el Parlament Europeu ha aprovat una normativa que obliga a retirar tot l’amiant existent abans del 2030 i la plataforma considera que “tot i ser un problema greu de salut pública, està localitzat i amb voluntat política es pot resoldre”.

Des la Vocalia de Sanitat de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) es dona suport a la campanya que reclama a les institucions catalanes el compliment dels següents compromisos:

-Elaboració d’un cens de tot l’amiant instal·lat en totes les seves variants a tot Catalunya.

-Un pla de desamiantat total amb prioritat en les escoles, hospitals, edificis i instal·lacions públiques.

-El compliment rigorós del programa de revisions mèdiques postocupacional dels treballadors exposats a l’amiant amb els mitjans i mètodes més eficaços.

-Subvencions i coordinació per a la investigació i desenvolupament de mètodes de curació de les malalties relacionades amb l’amiant, especialment del
mesotelioma.

Per un país net d’amiant!


Favb.cat