Tel.: (+34) 93 412 76 00

Sant Andreu reclama acabar amb #ElForatDeLaVergonya de la Sagrera

L’Associació de Veïns de Sant Andreu Sud ha endegat una campanya per denunciar el #ForatDeLaVergonya de la Sagrera i per exigir tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona que prioritzin la finalització d’unes obres l’abandó de les quals separa els barris i els degrada, i pressionin el ministeri de Foment perquè compleixi amb els seus compromisos.

L’entitat recorda en un manifest que farà arribar a les tres administracions que porten més de deu anys convivint amb una obra faraònica que ningú ha demanat, de la qual no s’entreveu el final i que condemna Sant Andreu a innombrables perjudicis, presoner d’un mur que converteix la zona en un cul de sac abocat a l’oblit i l’abandó.

L’AV Sant Andreu Sud exigeix:

1.- Reclamar a Foment i a ADIF, sense demores burocràtiques i
esgotant totes les vies incloent-hi la judicial si s’escau, la represa immediata de les obres, així com la seva finalització en terminis coherents i raonables.

2.- Exigir a qui correspongui que l’espai delimitat per les tanques d’obra romangui fins a la finalització de l’obra cuidat, net i vigilat, i en cas de no obtenir resposta per part de l’ens responsable, trobar la via legal per fer front a la tasca des de l’administració reclamant a posteriori els costos a qui sigui oportú.

3.- Aconseguir de manera urgent i per les vies que calguin els permisos necessaris per poder actuar als trams on la llosa està enllestida ha d’esdevenir urgent i prioritari per tal de revertir, malgrat sigui només de manera parcial, el greuge arrossegat des de fa més d’una dècada..

Per fer més pressió sobre les institucions han posat en marxa una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org i han fet un video on es posa de manifest l’estat de degradació de tota la zona.


Favb.cat