Tel.: (+34) 93 412 76 00

Habitem les Drassanes demana que l’Ajuntament defensi l’habitatge als solars de Santa Madrona

RODA DE PREMSA CONJUNTA
Dia i hora: Dijous 22 d’octubre, 11h
Lloc: Als solars de les Drassanes, entre els carrers Peracamps i Cid
Convoca: Salvem les Drassanes / Raval Rebel / Veïnes / Xarxa Veïnal Raval / Acció Raval / Resistim al Gòtic / Ciutat Vella No Està En Venda / Assemblea de Barris pel Decreixent Turístic

Davant del projecte de l’hoteler Josep Maria Trenor d’edificar una residència d’estudiants als solars de les Drassanes, col·lectius i entitats del Raval, Ciutat Vella i Barcelona, instem l’Ajuntament a donar un pas endavant en defensa de l’habitatge a la zona.

A la memòria i als objectius del planejament actual del solar de Drassanes s’estableix que s’ha de reservar el 25% de la superfície de qualsevol nova edificació residencial a habitatge protegit, condició d’obligat compliment que no respecta el projecte actual ni l’hoteler previ, aturat per la lluita veïnal.

En un moment en què la crisi habitacional ja estructural es solapa amb una crisi social i econòmica que castiga la gent més vulnerabilitzada, el consistori ha de protegir cada centímetre quadrat de les reserves de sòl que formen part del bé comú. Encara més en un barri com el Raval i un districte com Ciutat Vella, que mai no han deixat de patir situacions gravíssimes d’especulació, substitució d’habitatge per establiments turístics i expulsió de població, i en una ciutat on és clamorosa la mancança d’habitatge en general, i protegit en particular.

Els diferents col·lectius presentarem les nostres exigències i la nova plataforma Habitem les Drassanes.

Plataforma Habitem les Drassanes
Xarxa Veïnal del Raval – Acció Raval-Veïnes – Ciutat Vella no està en Venda – Raval Rebel – Resistim al Gòtic – Plataforma Veïnal Salvem Les Drassanes – Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic


Favb.cat