Tel.: (+34) 93 412 76 00

Suport de les entitats veïnals del Raval a la família del Sahah amenaçada per Desokupa

Al Raval s’ha tornat a produir un nou cas de violència immobiliària contra el veïnat del barri per part de Desokupa. En aquest cas, la víctima de les pràctiques d’extorsió i violència d’aquesta empresa ha estat la família del Sahah, la Joly i la seva filla de dos anys, i tot el teixit veïnal ha fet pinya per recolzar-los i denunciar el cas.

Segons el testimoni de Sahah, les pressions, amenaces i xantatge econòmic de Desokupa van culminar el 6 d’octubre passat quan nou empleats d’aquesta empresa van rebentar la porta de l’habitatge provocant la caiguda a terra de la Joly, que estava embarassada. A causa de la caiguda, la Joly va avortar i els agressors van fugir. A les 09:00 hores del matí d’aquest mateix dia els de Desokupa van tallar la llum de la casa i a les 16:00 hores és quan es va produir l’intent d’entrar al domicili.

No va ser fins a sis hores més tard que el Sahah, en tornar de feina, es va trobar la seva dona dessagnant-se a terra. El Sahah va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra les agressions i ara la denúncia està pendent de resolució. Tanmateix, la falta de testimoni podria acabar amb l’arxivament de la mateixa. De moment, segons Sahah, Desokupa els ha ofert 10.000 euros a canvi de retirar la denúncia.

Durant la roda de premsa que es va celebrar a la Favb per explicar les amenaces i la brutal agressió, el representant de l’entitat Joan Maria Soler va emmarcar el fet dins del procés de gentrificació de la ciutat i va criticar amb molta contundència que els propietaris recorrin a aquestes pràctiques abusives. “Sembla que no tinguin prou amb els amplíssims marges legals que tenen per fer fora la gent de casa”, va ironitzar.

Des d’Acció Raval, Iñaki Garcia va explicar el suport i la solidaritat veïnal que ha generat el cas dins d’un barri especialment vulnerable i va resaltar “la valentia de la família del Sahah” per denunciar aquests fets. Finalment, la representant de l’Observatori DESC Irene Escorihuela va recordar la querella interposada contra l’empresa Desokupa per altres fets similars i va mostrar la seva preocupació perquè “es tanqui la causa sense haver anat a fons de la qüestió”.


Favb.cat