Tel.: (+34) 93 412 76 00

Jornades sobre contaminacions ocultades: la contaminació electromagnètica

El fòrum veïnal de la Favb sobre Contaminacions Ocultades celebra la tercera i última jornada parlant de la contaminació electromagnètica. La sessió, on s’abordarà l’impacte de les tecnologies inalàmbriques en la nostra salut, es farà aquest dijous 11 d’abril a les 19:00 hores al Casal Pou de la Figuera.

Com hem vist a les dues xerrades anteriors del fòrum veïnal, cal preocupar-se també per les altres contaminacions de les quals no se’n parla tant. Parlar de qualitat o contaminació de l‘aire com es fa fins ara és insuficient. Cal ampliar el concepte contaminació atmosfèrica per un altre de més ampli: cal parlar de contaminació ambiental.

Concretament, respecte a la contaminació electromagnètica, no tenim cap canal específic per parlar amb les administracions tot i que ja fa temps que s’estan prenent decisions (Smart city, 5G, IoT…) que ens afecten a totes. No hi ha debat fora del sector professional ni tampoc informació real. El que sí que hi ha és molta propaganda que mostra només una part de la qüestió.

Les tecnologies no solen ser bones o dolentes, dependrà de com s’implementin i s’utilitzin. Per això, els ciutadans volem ser primer informats i després escoltats, de manera que la nostra opinió sigui fonamentada i, per tant, es prengui en consideració.

Ponents: Josep Viver, expert en mesures ambientals; Núria Marín, membre de EQSDS (Electro y Quimico Sensibles por el Derecho a la Salud)

Lluites veïnals: AV Sant Andreu, Les Corts, Esquerra de l’Eixample


Favb.cat