Tel.: (+34) 93 412 76 00

Les entitats veïnals de l’entorn de Glòries reclamen 700 pisos de lloguer social

Les associacions veïnals del Poblenou, Sagrada Família, Fort Pienc i Clot-Camp de l’Arpa que conformen el Compromís per Glòries i quatre col·lectius de lluita pel dret a l’habitatge de la zona (El Nus-Sindicat de barri del Poblenou, Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l’Arpa, Observatori dels barris del Poblenou i Sindicat d’Habitatge del Poblenou) reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que dels 1.600 habitatges que hi ha previst construir a la zona, 700 siguin de lloguer públic i gestió directa.

En un roda de premsa celebrada aquest dijous passat a l’esplanada davant del Museu del Disseny, a les Glòries, les entitats han remarcat “l’emergència residencial” que pateixen els barris de l’entorn de Glòries i han insistit que la ciutat “no es pot permetre el luxe de tenir solars buits”.

L’acte també ha servit per presentar el Pacte per l’Habitatge Públic de Glòries i per fer una crida a totes les entitats socials i culturals, col·lectius diversos i plataformes dels barris directament afectats i també els més pròxims a Glòries perquè donin el seu suport. En aquest enllaç us hi podreu adherir.

Les entitats també han avisat que no descarten mobilitzacions de cara a la tardor en funció de com avancin les negociacions amb el consistori.


Favb.cat