Tel.: (+34) 93 412 76 00

Mani-festa-acció! Enterrem el turisme massiu mitjançant el decreixement turístic!

Amb motiu del dia mundial del turisme, convoquem una acció de crítica i visibilització dels brutals impactes de la sobre-explotació turística de la ciutat.

19:00 Plaça Catalunya, seguici cap a Plaça Sant Jaume, on es farà l’enterrament.

El, dia mundial del turisme el sector turístic es dedica a glossar les seves suposades excel·lències i a ignorar, callar i tapar les seves misèries, conflictes i crueltats cada dia més esteses i evidents. El turisme és un dels sectors que genera més beneficis i ocupació al món, però també una indústria extractiva de les més contaminants, basada en l’acumulació per despossessió i que provoca terribles i creixents desigualtats, mentre els llocs de treball que genera es demostren cada dia més precaris, injustos i explotadors. Res de tot això no és recordat per l’Organització Mundial del turisme ni per cap altre dels culpables cada 27 de setembre.

És també la data escollida per la xarxa SET per denunciar aquests conflictes de manera local i coordinada. La xarxa SET està composada a dia d’avui per 20 territoris del Sud d’Europa contra la Turistització: Venezia, València, Sevilla, Porto, Palma, Pamplona / Iruña, Napoli, Malta, Málaga, Madrid, Lisboa, Eivissa / Pitiüses, Girona, Firenze, Donostia / San Sebastián, Córdoba, Canarias, el Camp de Tarragona, Bergamo i Barcelona.

Moltes d”aquests territoris portem a terme el 27/9 accions pròpies amb la denúncia compartida de posar fre i/o reduir el pes de la indústria turística als nostres entorns.

Quan: Dijous 27/9, dia mundial del turisme a les 19h.
On: Sortida de Plaça Catalunya, seguici cap a Plaça Sant Jaume, on té lloc l’enterrament.
Qui: Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i tot el seguit de col·lectius i entitats que en fan part, així com la xarxa SET de la qual forma part.

@AssBarrisTS
abatbcn@gmail.com
assembleabarris.wordpress.com


Favb.cat