Tel.: (+34) 93 412 76 00

#OcupemLesRambles ultima les seves activitats i accions reivindicatives de dissabte

Aquest dissabte 28 de gener el veïnat de Barcelona juntament amb mig centenar d’organitzacions socials ocuparan les Rambles en resposta al model de ciutat dirigida a l’exterior i a la captació de turistes gairebé sense regulació. Aquest model ha concentrat la riquesa de la ciutat, precaritzat les condicions laborals, encarit l’habitatge i està expulsant el veïnat barceloní dels seus barris, tant de les seves cases com de les seves professions i del seu espai públic, cada vegada més privatitzat.

L’ocupació serà una acció cívica, plena d’activitats de cultura popular. A les 11 hores està convocada la concentració a la Rambla de Canaletes, que anirà acompanyada de diverses activitats com representacions artístiques, teatrals, actuacions musicals, tabalers, diables i paròdies sobre la massificació turística. També es farà una exposició de dades sobre el fenomen de l’expulsió del veïnat i es passarà informació sobre la protesta als vianants en punts d’informació turística.

A partir de les 12:30 hores la concentració es mourà Rambles avall fins arribar a la Rambla de Santa Mònica per llegir el manifest i convidar a la mobilització ciutadana davant dels intents dels lobbies immobiliaris, hotelers, etc., de convertir la ciutat en un escenari purament adreçat al negoci.

Amb aquesta ocupació popular es vol representar simbòlicament la recuperació de Barcelona per part del seu veïnat treballador, que vol accedir a la seva ciutat sense risc de ser exclòs o expulsat i fer servir l’espai públic per fer cultura popular, accions cíviques i no negoci especulatiu.

Contacte:
Camilo Ramos (685 100 631)
Joan Balañach (676 224 105)

#OcupemLesRambles ultima les seves activitats i accions reivindicatives de dissabte

Favb.cat